Lad ikke julegaverne ligge fremme i bilen

Pressemeddelelse

7. december 2017

Juletiden bliver ekstra sød for langfingrede tyve:

Julehumøret kan hurtigt fordufte, hvis synet, der møder dig på parkeringspladsen, er en smadret bagrude i bilen, som er blevet tømt for dagens julegaveindkøb. Alt for ofte glemmer vi at gemme gaverne væk, når vi er ude at juleshoppe, og det kan koste dyrt.

”Indbrud i biler er et stort problem. Især i december oplever vi desværre, at mange får sig en grim oplevelse, når de er ude at købe julegaver. En parkeret bil, der er fyldt med flotte pakker, er et tagselvbord for tyvene”, siger Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka.

Og tyvene har ekstra travlt op til jul. I de tre sidste måneder af 2016 alene blev der anmeldt knap 6.500 tyverier fra køretøjer, viser tal fra Danmarks statistik.

”Det er aldrig sjovt at have indbrud i sin bil, men især ikke når julegaver fra bagsædet stjæles. Mange tænker ikke over at gemme det første læs gaver væk, når de går ud efter andet, og det udnytter tyvene hurtigt. Hvis gaverne ligger frit fremme på bagsædet, er der større sandsynlighed for, at det er dén bil, tyvene vælger at bryde ind i, ” lyder det fra Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka.

Det er derfor en dårlig idé at opbevare julegaverne på bagsædet eller have andre værdigenstande liggende, så man kan se dem udefra igennem bilens vinduer, når man tager på juleshopping. Det kan hurtigt friste langfingrede forbipasserende.

Forsikringen dækker ikke alt

”Det er vigtigt at være opmærksom på, hvordan og hvornår ens forsikring dækker, hvis uheldet er ude. F.eks. dækker forsikringen ikke tyveri af kontanter, guld, sølv og smykker fra bilen, så det er en rigtig god idé at tage den type værdigenstande med, når man forlader bilen, ” siger Lise Agerley og fortsætter:

”Hvis man har købt gadgets til julegaver som f.eks. pc’er, mobiltelefoner, fotoudstyr eller ure skal det gemmes væk i bagagerummet. De er kun dækket af forsikringen, hvis de ikke har været synlige udefra. Og hvis bagagerummet er fyldt op med gaver, så kør hjem og tøm bilen, ” lyder rådet fra Lise Agerley.

Hvis indboforsikringen skal dække tyveri af julegaver, der stjæles fra bilen, er det en forudsætning, at bilen er aflåst og hos nogle forsikringsselskaber skal der være synligt tegn på voldeligt opbrud af bilen. Eventuelle skader på bilen i forbindelse med indbruddet dækkes af kaskoforsikringen.

Når du juleshopper, så husk:

  • Luk og lås alle døre, vinduer og eventuelt soltag – og tag altid nøglen med dig
  • Fjern mobiltelefon og GPS fra forruden
  • Tag alle værdigenstande med, når du forlader bilen – eller lås dem inde
  • Lad aldrig julegaver eller tasker ligge frit fremme på bagsædet. Heller ikke selvom gaverne er pakket ind og taskerne lukket
  • Læg gaver i bagagerummet. Har du en stationcar, så træk bagagerumsdækkenet for, så man ikke kan kigge ned til tingene. Alternativt kan man gemme tingene under sæder eller tæpper m.m.
  • Hvis det er muligt, så parker bilen et sted, hvor der er mange mennesker og god belysning
  • Installer en bilalarm. Biler med godkendte alarmer udsættes ikke nær så ofte for tyveri eller indbrud som biler uden alarmer
  • Når bagagerummet er fyldt op med gaver, så kør hjem og tøm bilen

For yderligere information kontakt venligst:

Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka
Direkte: 43 58 59 11 / Mobil: 40 21 01 77
lag@alka.dk