Ulykkesforsikring

Beregn pris

En ulykkesforsikring kan sikre dig og din familie økonomisk, hvis du kommer ud for en ulykke. Selv mindre ulykker kan skabe et stort økonomisk behov, der ikke dækkes af det offentlige.

 

Dækker fra 5% méngrad, tandskader og alt sport

Ulykkesforsikringen hos Alka dækker altid ulykker som sker i din fritid. Det kan for eksempel være varige mén over 5% eller hvis der er økonomiske udgifter i forbindelse med behandlinger og genoptræning eller tandskader efter et ulykkestilfælde. Ulykkesforsikringen dækker ligeledes alle typer sport. Du kan læse mere om erstatning og méngrader her.

Fritidsdækning eller heltidsdækning? 

En fritidsulykkesforsikring dækker skader der sker i din fritid, mens en heltidsulykkesforsikring dækker hele døgnet. Hvorvidt det er nok for dig med en fritidsulykkesforsikring, eller om en heltidsulykkesforsikring er nødvendig, kommer bl.a. an på, om du er i arbejde, din ansættelses karakter og timeantal.

Gør din ulykkesforsikring endnu bedre!

Du kan udvide din ulykkesforsikring med strakserstatning, dødsfaldsdækning eller vores nyeste dækning som er tandbehandling. Den dækker de fleste behandlinger, så som fyldninger, rodbehandlinger og kroner/broer.

Er du på udkig efter en ulykkesforsikring til dit barn (0-18 år), så har vi også en ulykkesforsikring specielt til børn.

Hvad koster Alkas ulykkesforsikring?

Beregn din pris på ulykkessforsikringen online længere nede på siden. Du kan vælge at betale din forsikring månedligt i stedet for en gang om året. Det er helt uforpligtende at beregne en pris og få et tilbud.

 • Dækning

  Ulykkesforsikringen dækker

  • Varigt mén fra 5%
   Erstatningen udmåles helt skematisk. Så ved en méngrad på f.eks. 10 procent og en forsikringssum på 1.000.000 kroner, får du udbetalt 100.000 kroner. Læs om Ulykkesforsikring
  • Dobbelt erstatning ved mén på 30%
   Dobbelt erstatning ved mén på 30% eller derover til alle under 65 år.
  • Tand- og tyggeskader
   Dækker tandskader i forbindelse med en ulykke og tyggeskader.
  • Behandling hos fysioterapeut, kiropraktor, zoneterapeut, akupunktør og osteopat
  • Alle typer sport
   Dækker de skader, der sker i forbindelse med træning eller deltagelse i sport - uanset hviken type sport, du dyrker. 

  Tilvalg

  • Dødsfaldsdækning til de efterladte
   Dødsfaldsdækning er en kontant udbetaling til dine efterladte, hvis du dør som følge af en ulykke.
  • Tandbehandling
   Få hjælp til tandlægeregningen, f.eks. ved huller i tænderne, rodbehandling, tandkødsbetændelse, kroner eller broer
  • Strakserstatning
   Her og nu udbetaling på 12.000 kr. ved knoglebrud. Har du allerede en Ulykkesforsikring hos Alka, kan du tilvælge strakserstatning på Mit Alka.

  Ulykkesforsikringen dækker ikke

  • Ulykkestilfælde der skyldes sygdom, erstatning for lidelser/skader du allerede har i forvejen, samt skader på tænder der i forvejen er svage/skadet
  • Hvis du er påvirket af alkohol/narkotika eller har handlet groft uagtsomt.
 • Spørgsmål og svar

   Dækker forsikringen tandskader?

   Ja, Ulykkesforsikringen dækker rimelige og nødvendige udgifter til tandbehandling i forbindelse med en ulykke, eller hvis du tygger i noget. Skader på tænder, der i forvejen er svage/skadet dækkes ikke.

   Hvis du også ønsker hjælp til f.eks. huller i tænderne, rodbehandling, kroner og broer i forbindelse med dit almindelige tandlægebesøg, skal du tilvælge dækningen Tandbehandling. Bemærk, at eksisterende problemer med dine tænder, ikke er dækket.

   Vil du vide mere om tandbehandling?
   Dækker forsikringen under rejser?
   Ja. Ulykkesforsikringen dækker under rejser af op til 2 års varighed i hele verden.
   Dækker forsikringen hvis jeg tager på skiferie og kommer til skade?
   Ja, Ulykkesforsikringen dækker også, hvis du kommer til skade under en skiferie.
   Hvad er forskellen på en Ulykkesforsikring og en Sundhedsforsikring?

   En Sundhedsforsikring dækker typisk dine udgifter til behandling på et privathospital eller en privat klinik, hvis du bliver syg eller kommer ud for en ulykke - så du er sikret hurtig og effektiv behandling.

   En Ulykkesforsikring dækker, hvis der sker en ulykke, som giver dig varige mén. Erstatningen bliver beregnet ud fra den invaliditetssum, du vælger. Det vil sige, at hvis du får en méngrad på 10 %, så udgør erstatningen 10 % af den valgte invaliditetssum. Ved invaliditet er det dig selv, der modtager erstatningen.

   Ulykkesforsikringen dækker også eventuelle behandlingsudgifter til genoptræning hos kiropraktor, fysioterapeut, zoneterapeut, akupunktør eller osteopat.

   Bliv klogere på Ulykkesforsikring

   Dækker min Ulykkesforsikring, hvis jeg kører på motorcykel?

   Ja, hos Alka er du helt automatisk dækket for kørsel på motorcykel. Det koster ikke ekstra.

   Dækker min Ulykkesforsikring, når jeg dyrker sport?

   Ja, så længe du ikke dyrker professionel sport, dækker din ulykkesforsikring. Hos Alka er farlig sport med i ulykkesforsikringen. Du skal derfor ikke tænke på, hvilken sportsgren du dyrker.

   Hvad er dødsfaldsdækning?

   Dødsfaldsdækningen kommer til udbetaling til dine nærmeste, hvis du dør som følge af en ulykke. Det kunne f.eks. være, hvis du dør i en trafikulykke, eller hvis du falder ned fra et stillads.

   Bemærk dog at det er de færreste, der dør af en ulykke. Dør du som følge af sygdom eller andre lidelser, skal du tegne en livsforsikring for at være dækket.

   Hvad er méngrad?

   En méngrad er de fysiske varige gener, du får ved et ulykkestilfælde. Det betyder gener, der ikke forsvinder ved behandling og som du derfor må leve med resten af livet. Méngraden bliver fastsat ud fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings vejledende méntabel.

   Læs mere om Ulykkesforsikring og méngrad

   Kan jeg få erstatning fra flere selskaber?

   Ja, du kan få erstatning for varige mén, hvis du har flere ulykkesforsikringer – også fra forskellige forsikringsselskaber.

   Hvis du skal have dækket behandlingsudgifter til f.eks. fysioterapeut eller tandlæge, kan du dog kun få udbetaling fra en forsikring.

   Hvordan får jeg månedlig betaling?

   Du kan vælge at betale dine forsikringer månedligt over Betalingsservice eller Mobilepay i stedet for en gang om året. På den måde kan du fordele udgifterne. 

   Læs mere om fordelene - og se hvordan du kan tilmelde dig månedlig betaling

   Dækker I psykologisk krisehjælp?

   Alkas ulykkesforsikring dækker rimelige og nødvendige behandlinger hos en psykolog eller speciallæge i psykiatri, hvis behovet er opstået som følge af et ulykkestilfælde.

   Der skal være tale om en hændelse, hvor du har været i direkte livsfare eller i direkte fare for alvorlig personskade. Det kan eksempelvis være et voldsomt trafikuheld eller overfald.

 • Betingelser og faktaark

Beregn din pris

Når du får en pris, et tilbud eller køber en forsikring online, træffer vi afgørelser, der alene beror på automatisk behandling, herunder profilering. I den automatiske afgørelse om pris og vilkår indgår de oplysninger du indtaster, sammenholdt med vores vurdering af din risiko for skader. Pris og vilkår kan fx afhænge af, hvor mange skader du tidligere har haft, hvor du bor, størrelsen af dit hus, din bilmodel mv. Afgørelsen kan resultere i, at du får en højere eller lavere pris afhængig af din risiko for skader eller, at vi kun kan beregne din pris i telefonen. Du kan altid ringe og tale med vores medarbejdere på 70 12 14 16, om de afgørelser vi træffer. Vi behandler din personoplysninger for at kunne give dig et tilbud og gemmer dem til statistik og markedsføring. Under Persondata- og cookiepolitik kan du læse om, hvordan vi behandler dine personoplysninger, herunder hvilke oplysninger vi registrerer, og hvem vi deler dem med.