Hundeforsikring

Beregn pris

Alka hundeforsikring

Ansvarsforsikringen er lovpligtig

Hvis du har hund, skal du have en lovpligtig ansvarsforsikring. Det er du pligtig til ifølge hundeloven. Ansvarsforsikringen  dækker det erstatningsansvar, du bliver pålagt, hvis din hund laver skade på andre personer eller deres ting – også i forbindelse med hundetræning, konkurrence og udstilling.

Hvis du skal have din hund med på rejser i hele verden, så dækker hundeforsikringen op til 3 måneder. Hvis din hund får hvalpe, er de dækket under tævens hundeansvarsforsikring, indtil de er fire måneder gamle. Herefter skal hvalpene have deres egen hundeansvarsforsikring.

 

Sygdom og ulykke

Vil du have ekstra tryghed, så kan du udvide din hundeforsikring med en forsikring mod sygdom og ulykke, der også dækker dyrlæge- og medicinudgifter til din hund. Det giver økonomisk tryghed, hvis hunden bliver syg eller kommer til skade.

Har du allerede en ansvarsforsikring hos Alka, kan du ringe til os og høre mere om muligheden for at udvide med Sygdom og ulykke. Du kan også købe Sygdom og ulykke på Mit Alka. 

Alle hundeejere kan få gavn af en forsikring mod sygdom og ulykke. Nogle hunde er mere aktive end andre og kommer derfor oftere til skade. Mange af de ting, forsikringen dækker, rammer alle hunderacer, så derfor anbefaler vi, at alle tegner en Sygdom og ulykke.

Hos Alka løber en Sygdom og ulykke hele hundens levetid, og du kan tegne forsikringen helt til hunden er 10 år gammel.

 

Liv

Hvis du har en forsikring mod sygdom og ulykke og din hund er under 5 år, kan du udvide med en livsforsikring. Liv yder erstatning i tilfælde af, at din hund dør inden for de første 10 leveår.

Hvad koster Alkas hundeforsikring?

Beregn din pris på hundeforsikring online længere nede på siden. Du kan vælge at betale din forsikring månedligt i stedet for en gang om året. Det er helt uforpligtende at beregne en pris og få et tilbud.
 • Dækning

  Hundeforsikringen dækker

  • De skader din hund forvolder på ting, dyr eller personer.
  • De skader din hund forvolder på ting, dyr eller personer til hundetræning, konkurrence og udstilling, selvom skadelidte har medvirket til skaden.
  • Under rejser i hele verden op til 3 måneder fra afrejsedato.
  • Din hunds hvalpe er dækket af ansvarsforsikringen, indtil de er 4 måneder gamle – forudsat de er hos tæven.

  Tilvalg

  • Sygdom og ulykke

   Forsikringen dækker bl.a. dyrlæge- og medicinudgifter. Det giver økonomisk tryghed, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade.

   Vi dækker med op til 25.000 kr. pr. skade med en selvrisiko på 1.500 kr.

   Læs om Sygdom og ulykke
  • Liv

   Hvis du har en forsikring mod sygdom og ulykke og din hund er under 5 år, kan du udvide med en livsforsikring. Liv yder erstatning i tilfælde af, at din hund dør inden for de første 10 leveår.

  Hundeforsikringen dækker ikke

  • Skade på ejerens person eller ting.
  • Skade på rekvisitter der anvendes under træning med hunden.
 • Spørgsmål og svar

   Udløber Sygdom og ulykke på grund af alder?

   Nej, hos Alka dækker Sygdom og ulykke hele hundens liv.

   Hvor meget skal jeg selv betale i forbindelse med sygdom og ulykke?

   Med Sygdom og ulykke skal du kun betale din selvrisiko på 1.500 kr. pr. behandlingsperiode. Herefter dækker Alka det fulde beløb op til grænsen på 25.000 kr. pr. behandlingsperiode.

   Er der stadig 30 dages karensperiode, hvis jeg har Sygdom og ulykke på min hund i et andet selskab?

   Nej, hvis Alka skal opsige forsikringen for dig, og du allerede har Sygdom og ulykke ved dit tidligere selskab, så er der ingen karensperiode.

   Min hund er 8 år, kan jeg tegne Sygdom og ulykke?

   Ja, du kan tegne Sygdom og ulykke helt indtil hunden fylder 10 år.

   Hvorfor er der nogle sygdomme, f.eks. allergi, der ikke er dækket hos berørte hunderacer?

   For nogle hunderacer er det sådan, at de har meget let ved at udvikle bestemte sygdomme. Det kunne f.eks. være allergier, som en Fransk Bulldog har let ved at udvikle.

   Skulle forsikringen dække alle sygdomme fra særligt følsomme hunderacer, ville forsikringen blive uforholdsmæssig dyr for alle andre hundeejere. Derfor dækker Sygdom og ulykke ikke racetypiske sygdomme.

   Hvordan får jeg månedlig betaling?

   Du kan vælge at betale dine forsikringer månedligt over Betalingsservice eller Mobilepay i stedet for en gang om året. På den måde kan du fordele udgifterne. 

   Læs mere om fordelene - og se hvordan du kan tilmelde dig månedlig betaling

 • Betingelser og faktaark

Beregn din pris

Når du får en pris, et tilbud eller køber en forsikring online, træffer vi afgørelser, der alene beror på automatisk behandling, herunder profilering. I den automatiske afgørelse om pris og vilkår indgår de oplysninger du indtaster, sammenholdt med vores vurdering af din risiko for skader. Pris og vilkår kan fx afhænge af, hvor mange skader du tidligere har haft, hvor du bor, størrelsen af dit hus, din bilmodel mv. Afgørelsen kan resultere i, at du får en højere eller lavere pris afhængig af din risiko for skader eller, at vi kun kan beregne din pris i telefonen. Du kan altid ringe og tale med vores medarbejdere på 70 12 14 16, om de afgørelser vi træffer. Vi behandler din personoplysninger for at kunne give dig et tilbud og gemmer dem til statistik og markedsføring. Under Persondata- og cookiepolitik kan du læse om, hvordan vi behandler dine personoplysninger, herunder hvilke oplysninger vi registrerer, og hvem vi deler dem med.