Hundeforsikring

Beregn pris

Alka hundeforsikring

Hvis du har hund skal du have en lovpligtig hundeansvarsforsikring. Det er du pligtig til ifølge hundeloven. Denne hundeforsikring dækker det erstatningsansvar, du bliver pålagt, hvis din hund laver skade på andre personer eller deres ting – også i forbindelse med en konkurrencesituation. Hvis din hund får hvalpe er de dækket under tævens hundeforsikring, indtil de er fire måneder gamle, hvorefter de skal have deres egen hundeforsikring. Hvis du skal have din hund med på rejser i Europa, så dækker hundeforsikringen i indtil 3 måneder.

Hundesygeforsikring

Vil du have ekstra tryghed, så kan du udvide din hundeforsikring med en hundesygeforsikring, der også dækker dyrlægeudgifter til din hund. Det giver økonomisk tryghed, hvis hunden bliver syg eller kommer til skade.

Har du allerede en Hundeforsikring hos Alka, kan du ringe ind til en os og høre mere om muligheden for at få hundesygeforsikring på din hundeforsikring.

Alle hundeejere kan få gavn af en hundesygeforsikring. Nogle hunde er mere aktive end andre og kommer derfor oftere til skade. Mange af de ting, forsikringen dækker, rammer alle hunderacer, så derfor anbefaler vi, at alle tegner en hundesygeforsikring.

Hos Alka løber en hundesygeforsikring hele hundens levetid, og du kan tegne hundesygeforsikringen helt til hunden er 10 år gammel.

Hvad en hundeforsikring koster kan du nemt finde ud af her på siden, klik videre og indtast nogle få oplysninger, så får du en pris på din hundeforsikring med det samme. Og du kan vælge at betale din forsikring månedligt i stedet for en gang om året.

5 gode grunde

 • Dækning

  Hundeforsikringen dækker

  • De skader din hund kan komme til at lave på andre personer eller deres ting.
  • De skader din hund kan komme til at lave på figuranter, dommere og lignende under deltagelse i træning, konkurrencer mv.
  • Under rejser i Europa i indtil 3 måneder fra afrejsedato.
  • De skader din hunds hvalpe kan komme til at lave på andre personer eller deres ting. Dækningen af hvalpene gælder indtil de er 4 måneder gamle – forudsat de er hos tæven.

  Tilvalg

  • Hundesygeforsikring

   Hundesygeforsikring giver dig tryghed, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade. Så er din hund dækket med op til 27.300 kr. pr. behandlingsforløb (selvrisiko 1.187 kr.)

   Læs om Hundesygeforsikring

  Hundeforsikringen dækker ikke

  • Skade på ejerens person eller ting.
  • Skade på rekvisitter der anvendes under træning med hunden.
 • Spørgsmål og svar

   Er der stadig 30 dages karensperiode, hvis jeg har sygeforsikring på min hund i et andet selskab?

   Nej, hvis Alka skal opsige forsikringen for dig, og du allerede har sygeforsikring ved dit tidligere selskab, så er der ingen karensperiode.

   Udløber sygeforsikringen på grund af alder?

   Nej, hos Alka dækker sygeforsikringen hele hundens liv.

   Min hund er 8 år, kan jeg tegne en sygeforsikring?

   Ja, hvis din hund er sund og rask, og den løbende bliver vedligeholdt med vaccinationer, kan du tegne sygeforsikring helt indtil hunden fylder 10 år.

   Hvor meget skal jeg selv betale i forbindelse med sygdom eller ulykke?

   Med Alkas Hundesygeforsikring skal du kun betale din selvrisiko på 1.240kr. (2021) per behandlingsperiode. Herefter dækker Alka det fulde beløb op til grænsen på 28.500 kr. (2021) pr. behandlingsperiode.

   Du slipper derfor for den variable selvrisiko, som mange andre selskaber lægger oven i den faste selvrisiko.

    
   Hvorfor er der nogle sygdomme, f.eks. allergi, der ikke er dækket hos bestemte hunderacer?

   For nogle hunderacer er det sådan, at de har meget let ved at udvikle bestemte sygdomme. Det kunne f.eks. være allergier, som en Fransk Bulldog har let ved at udvikle.

   Skulle forsikringen dække alle hunde fra særligt følsomme racer, ville forsikringen blive uforholdsmæssig dyr for alle andre hundeejere. Derfor dækker sygeforsikringen ikke racetypiske sygdomme.

    
   Hvordan får jeg månedlig betaling?

   Du kan vælge at betale dine forsikringer månedligt over Betalingsservice eller Mobilepay i stedet for en gang om året. På den måde kan du fordele udgifterne. 

   Læs mere om fordelene - og se hvordan du kan tilmelde dig månedlig betaling

 • Betingelser og faktaark