Indboforsikring

Beregn pris

Tænk anbefaler

Alkas indboforsikring bliver anbefalet i Forbrugerrådet Tænk. Alkas indboforsikring er et godt valg, fordi den har den bedst mulige dækning til en konkurrencedygtig pris.

En indboforsikring dækker dit private indbo, hvis du f.eks. er uheldig og kommer ud for indbrud, brand eller andre skader. Hele din husstand er omfattet af indboforsikringen.

Sumløs forsikring

For at gøre det enkelt, har Alkas indboforsikring ikke noget loft for værdien af dit samlede indbo, det kalder vi sumløs dækning. Vores indboforsikring giver dig derfor altid den rigtige dækning, uanset om du har en stor børnefamilie med mange værdier eller om du er studerende med færre værdier.

Gør din forsikring bedre med tilvalg

Du kan tilvælge elektronik-, rejse- og afbestillingsforsikring og ekstra dækning af din cykel. Har du allerede en Indboforsikring hos Alka kan du tilkøbe rejseforsikring og elektronikforsikring på Mit Alka.

Når du har indboforsikring hos Alka, har du mulighed for at få rabat på en alarmpakke og DNA-mærkningskit.

Hvad sker der med mine forsikringer, når jeg flytter?

Du kan på vores flytteunivers læse en række gode råd om, hvordan din nye boligsituation påvirker dine forsikringer.

Hvad koster Alkas indboforsikring?

Beregn din pris på indboforsikringen online længere nede på siden. Du kan vælge at betale din forsikring månedligt i stedet for en gang om året. Det er helt uforpligtende at beregne en pris og få et tilbud.

5 gode grunde

 • Dækning

  Indboforsikringen dækker

  • Brand
  • Indbrud
  • Cykeltyveri
  • Vandskade

   Modsat flere andre selskaber dækker vores unikke vandskadedækning også sivning fra synlige rør, skader fra fygesne og anden nedbør og har ingen særlige begrænsninger ved skybrudsskader i kældre.

  • Genhusning
  • Pludselige og uventede skader på dit indbo
  • Ansvarsskader
  • Retshjælp og psykologisk krisehjælp
  • Sumløs dækning – så er du altid rigtig dækket

   For at gøre det enkelt for dig, har vi ikke noget loft for værdien af dit samlede indbo, det kalder vi sumløs dækning. Se begrænsninger på enkelte genstande i fanen "Spørgsmål og svar".

  • Hjælp ved identitetstyveri

   Identitetstyveri er situationer, hvor dine personlige oplysninger bliver stjålet eller misbrugt.

   Læs om Identitetstyveri

  Tilvalg

  • Elektronikforsikring

   Elektronikforsikring, én forsikring til dækning af alt dit elektroniske udstyr der er under 4 år gammelt, f.eks. tv, computer, mobiltelefon og tablets.

   Bemærk, at du allerede kan have elektronikdækning, som kan dække en eller flere ting, gennem en anden aftale (for eksempel via supermarked eller elektronikforretning).

   Læs om Elektronikforsikring
  • Rejse- og afbestillingsforsikring

   Rejseforsikringen er en årsrejseforsikring, der kan inkludere afbestillingsforsikring. Og så dækker den både dig og resten af din husstand. 

   Bemærk, at du allerede kan have rejse- og afbestillingsdækning gennem en anden aftale (for eksempel via dit rejseselskab).

   Læs om Rejseforsikring
  • Dyre cykler over 12.500 kr.

   Cykler op til 12.500 kr. er dækket via din Indboforsikring. Men har du en cykel, der koster mere end 12.500 kr., skal du udvide din forsikring.

  • Udvidet cykeldækning

   Udvidet cykeldækning, dækker skader på din cykel, hvis du f.eks. styrter eller vælter på din cykeltur.

  Indboforsikringen dækker ikke

  • Skader lavet med vilje
  • Skader der skyldes slid og almindelig brug
 • Spørgsmål og svar

   Hvad betyder det, at forsikringen er sumløs?

   Sumløs betyder, at du ikke skal bekymre dig om den samlede værdi af dit indbo.

   Du skal dog være opmærksom på, at forsikringen bl.a. har følgende begrænsninger:

   • Erstatning pr. indbogenstand max. 75.000 kr.
   • Erstatning pr. cykel max. 12.500 kr.
   • Erstatning pr. skade for guld, sølv og smykker max. 150.000 kr.

   Har du enkelte genstande over disse værdier, kan du udvide din forsikring på Mit Alka eller ved at kontakte os via chatten eller ved at ringe til os på 70 12 14 16.

   Hvorfor skal jeg købe Elektronikforsikring hos Alka i stedet for i butikkerne?

   Der er flere fordele ved at tilvælge Elektronikforsikring til Alkas Indboforsikring:

   • Du slipper for at købe ekstra forsikringer, hver gang du køber nyt elektronisk udstyr som tv, computer, mobiltelefon og tablets.
   • Du får dækket mekanisk eller elektrisk nedbrud inde i genstanden, eller hvis du ved et uheld spilder væske i genstanden.
   • Du slipper for afskrivninger på værdien af dit elektronik, der er under 4 år gammelt, når vi skal beregne erstatningen.

   Elektronikforsikringen har en fast selvrisiko på 1.000 kr.

   Du kan læse mere om Elektronikforsikringen her

   Hvor længe er mine børn dækket under min Indboforsikring?

   Har du hjemmeboende børn, er de dækket under Indboforsikringen uanset alder.

   Flytter de hjemmefra, er de dækket under din Indboforsikring, indtil de fylder 21, såfremt de bor alene (altså hverken har en samlever eller et barn).

   Hvad sker der med mine forsikringer, når jeg flytter til en ny bolig?

   Du kan på vores flytteunivers læse en række gode råd om, hvordan din nye boligsituation påvirker dine forsikringer.

   Hvilke elcykler og andre motordrevne køretøjer, dækker min Indboforsikring?

   Vi dækker motordrevne køretøjer, der ikke er registreringspligtige, hvor motoren højst kan afgive effekt ved hastigheder på maksimalt 25 km/t, og hvor motoren har maksimalt 25 hk. (En typisk elcykel vil derfor være dækket af forsikringen, men har du et køretøj, hvor motoren assisterer på hastigheder på over 25 km/t. – fx en Speed-Pedelec – er den ikke dækket af Indboforsikringen).

   Har jeg højere selvrisiko ved vandskader?

   Nej, i modsætning til mange andre selskaber, har du hos Alka den samme selvrisiko på indboforsikringen, uanset om der er tale om brand, vandskade eller tyveri – også ved vandskader i dit kælderrum.

   Betyder det noget for min Indboforsikring, hvis jeg installerer en tyverialarm?

   Ja, hvis du får en tyverialarm med abonnementsordning, er det en rigtig god idé at give os besked om det. Bliver du udsat for indbrud, hvor alarmen bliver aktiveret, ser vi nemlig bort fra din selvrisiko i den situation.

   Hvordan får jeg månedlig betaling?

   Du kan vælge at betale dine forsikringer månedligt over Betalingsservice eller Mobilepay i stedet for en gang om året. På den måde kan du fordele udgifterne. 

   Læs mere om fordelene - og se hvordan du kan tilmelde dig månedlig betaling

   Dækker I psykologisk krisehjælp?

   Alkas indboforsikring dækker psykologisk krisehjælp, hvis der er sket en hændelse, som er dækket af din forsikring, og denne hændelse medfører en akut psykisk krise for dig. Det kan eksempelvis være efter en brand, et trafikuheld, et tyveri eller et overfald.

   Vi dækker kun udgifter til psykologisk krisehjælp, hvis vi modtager anmeldelsen senest 3 måneder efter, skaden er sket.

 • Betingelser og faktaark

Få selvbetjeningsrabat i form af et gavekort til at shoppe for, når du køber din forsikring online.

Få selvbetjeningsrabat i form af et gavekort til at shoppe for, når du køber din forsikring online.

Beregn din pris

Når du køber en forsikring online, træffer vi afgørelser, der alene beror på automatisk behandling, herunder profilering. I den automatiske afgørelse om pris og vilkår indgår de oplysninger du indtaster, sammenholdt med vores vurdering af din risiko for skader. Pris og vilkår kan fx afhænge af, hvor mange skader du tidligere har haft, hvor du bor, størrelsen af dit hus, din bilmodel mv. Afgørelsen kan resultere i, at du får en højere eller lavere pris afhængig af din risiko for skader eller, at vi kun kan beregne din pris i telefonen. Du kan altid ringe og tale med vores medarbejdere, om de afgørelser vi træffer. Vi behandler din personoplysninger for at kunne give dig et tilbud og gemmer dem til statistik og markedsføring. Under Personoplysninger kan du læse hvordan vi behandler dine personoplysninger, herunder hvilke oplysninger vi registrerer og hvem vi deler dem med.