Motorcykelforsikring

Beregn pris

Motorcykelforsikring, du kan vælge mellem Ansvarsforsikring eller Kaskoforsikringer.

Der findes to typer af motorcykelforsikringer du kan vælge i mellem, hvoraf den ene er den lovpligtige ansvarsforsikring og den anden er den lovpligtige ansvarsforsikring inklusiv kaskoforsikring.

Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikringen er den lovpligtige motorcykelforsikring, der dækker de skader, din motorcykel måtte lave på andre personer og deres ting. Ansvarsforsikringen dækker ikke de skader, der måtte ske på din motorcykel.

Ansvars- og kaskoforsikring

Vælger du en lovpligtig ansvarsforsikring med kaskoforsikring til din motorcykel, så dækker motorcykelforsikringen de skader, der sker på din motorcykel ved uheld, tyveri og brand. Derudover de skader motorcyklen måtte lave på andre personer og deres ting, hvis uheldet er ude. Har du en ny motorcykel eller er din motorcykel meget værd, anbefaler vi, at du har en motorcykelforsikring med kaskodækning.

Hvad koster en motorcykelforsikring?

Prisen på en motorcykelforsikring varierer, da det bl.a. kommer an på, hvad det er for en motorcykel du har, og også hvor længe du har kørt på motorcykel eller i bil uden skader.

Du kan chatte med os nederst på siden, hvis du vil vide, hvad en motorcykelforsikring koster og få et tilbud, eller du blot har spørgsmål til vores motorcykelforsikring.

 • Dækning

  Ansvarsforsikringen dækker

  • De skader din motorcykel kan komme til at lave på andre personer og deres ting.

  Kaskoforsikringen dækker

  • Skader på din motorcykel og tilbehør

   Er skaden så stor, at reparation ikke kan betale sig, får du en kontant erstatning, der svarer til det en tilsvarende motorcykel koster.

  • Tyveri af motorcykel og tilbehør
  • Brand af din motorcykel og tilbehør
  • Redningsforsikring i udlandet

   Dækker hvis du ikke kan fortsætte på grund af uforudset driftsstop eller på grund af skade omfattet af kaskoforsikringen.

  Tilvalg

  • Vejhjælp
  • Vinterdækning

  Ansvarsforsikringen dækker ikke

  • Skader på din egen motorcykel. Det dækkes derimod af en Kaskoforsikring.

  Kaskoforsikringen dækker ikke

  • Fabrikations- og konstruktionsfejl
  • Mekanisk skader
  • Slitage
  • Skader lavet med vilje, ved grov uagtsomhed eller ved beruselse
 • Spørgsmål og svar

   Kan jeg blive elitebilist, når jeg har en Motorcykelforsikring?

   Ja, du kan blive elitebilist, når du har en Motorcykelforsikring hos Alka. Prisen på din Motorcykelforsikring varierer alt efter, hvor mange år du har kørt skadefrit. Læs mere om, hvordan du bliver elitebilist.

   Følger der vejhjælp med til min Motorcykelforsikring?

   Nej, men du kan nemt og enkelt tilvælge vejhjælp til din Motorcykelforsikring, når du køber den via chatten eller telefonen. Har du kasko på din MC, er du dog altid dækket af "Alka Vejhjælp Europa" (redningsforsikring i udlandet), når du kører til udlandet.

   Vil jeg få ekstra selvrisiko, hvis min motorcykel bliver stjålet?

   Nej, modsat flere andre selskaber, har du hos Alka kun din almindelige selvrisiko – også hvis din motorcykel bliver stjålet. Du behøver derfor ikke bekymre dig om større tab, hvis din motorcykel skulle blive stjålet.

   Kan jeg slet ikke køre på min motorcykel om vinteren?

   Jo, du kan sagtens køre på din motorcykel i december, januar og februar. Det kræver blot, at du vælger at betale for vinterdækning, som kan tilvælges ved at kontakte os.

   Er der særlige ting, jeg skal være opmærksom på ved min Ulykkesforsikring, når jeg kører MC?

   Nej, en Ulykkesforsikring hos Alka, dækker også skader i forbindelse med kørsel på motorcykel.

   Hvordan får jeg månedlig betaling?

   Du kan vælge at betale dine forsikringer månedligt over Betalingsservice eller Mobilepay i stedet for en gang om året. På den måde kan du fordele udgifterne. 

   Læs mere om fordelene - og se hvordan du kan tilmelde dig månedlig betaling

 • Betingelser og faktaark