Sommerhusforsikring

Beregn pris

Forsikre dit sommerhus og øvrige bygninger på grunden

En sommerhusforsikring, ofte omtalt som en fritidshusforsikring, dækker hvis der sker skader på dit sommerhus eller andre bygninger på grunden, i tilfælde af storm, skybrud, indbrud, hærværk, brand eller lignende.

Vi dækker også dit indbo

Alkas fritidshusforsikring dækker også dit indbo i huset – bl.a. mod brand, indbrud og hærværk samt skade på elektronisk udstyr, der er under 4 år gammelt. Nederst på siden kan du læse mere om dækning og vilkår ved forsikringen.

Hvad sker der med mine forsikringer, når jeg flytter?

Du kan på vores flytteunivers læse en række gode råd om, hvordan din nye boligsituation påvirker dine forsikringer.

Hvad koster Alkas sommerhusforsikring?

Beregn din pris på sommerhusforsikringen online længere nede på siden. Vi skal bruge nogle få oplysninger om dit sommerhus, før vi kan svare på, hvad sommerhusforsikringen koster. Du kan vælge at betale din forsikring månedligt i stedet for en gang om året. Det er helt uforpligtende at beregne en pris og få et tilbud.

 • Dækning

  Sommerhusforsikringen dækker

  • Brand, lynnedslag, eksplosion, kortslutning og andre el-skader
  • Bygningsskader på grund af vand, snetryk, storm, tyveri og hærværk
  • Brud på glas og sanitet, som f.eks. et vindue eller toilettet
  • Indbo, inklusiv Elektronik- og Plusforsikring

  Tilvalg

  • Kosmetisk dækning

   Hvis du får en skade der f.eks. medfører, at fliserne på en væg bliver ødelagt, og det betyder, at der er kosmetiske forskelle mellem den væg der er repareret og de øvrige vægge, kan du - mod at betale halvdelen selv – få udskiftet alle andre ubeskadigede fliser.

  • Svampe- og insektskader
  • Skader på stikledninger og skjulte rør
   Dækker både skader på skjulte rør i huset og stikledninger til/fra huset.

  Sommerhusforsikringen dækker ikke

  • Skader der skyldes råd
  • Skader på grund af dårlig vedligeholdelse eller fejlkonstruktion
 • Spørgsmål og svar

   Skal jeg være særligt opmærksom, hvis jeg bor i mit sommerhus hele året rundt?
   Ja, hvis du bor i dit sommerhus hele året rundt, skal du ikke have en sommerhusforsikring, men i stedet tegne en almindelig Husforsikring og en selvstændig Indboforsikring.

   Indbodækningen på en Sommerhusforsikring har nemlig flere begrænsninger, som der ikke er på en almindelig Indboforsikring, ligesom der er færre muligheder for tilvalgsdækninger.
   Hvad skal jeg sørge for, hvis jeg bygger om eller til på mit hus?

   Hvis du er ved at bygge hus, eller bygger om eller til på dit eksisterende hus, er du bygherre og skal sørge for at købe en særlig dækning til din husforsikring, som dækker det nye byggeri mod brand, storm, ansvar og retshjælp.

   Samtidig skal du sørge for, at enten du eller din entreprenør opretter en Entrepriseforsikring. Det er en all-risk forsikring, der dækker de fleste skader (med undtagelse af brand, ansvar og retshjælp) på dit nye hus eller din tilbygning.

   Hvis entreprenøren ikke har sørget for en entrepriseforsikring, kan du købe dækningen hos Tryg Erhverv, hvis du ikke selv er med til at (om)bygge huset. Ring til Tryg Erhverv for et tilbud på tlf. 44 20 45 10.

   Dækker Sommerhusforsikringen skader på solceller?
   Ja, Alkas Sommerhusforsikring dækker skader på solcelleanlæg f.eks. i forbindelse med brand, storm eller kortslutning.
   Hvad sker der med mine forsikringer, når jeg flytter til en ny bolig?
   Du kan på vores flytteunivers læse en række gode råd om, hvordan din nye boligsituation påvirker dine forsikringer.
   Hvordan får jeg månedlig betaling?

   Du kan vælge at betale dine forsikringer månedligt over Betalingsservice eller Mobilepay i stedet for en gang om året. På den måde kan du fordele udgifterne. 

   Læs mere om fordelene - og se hvordan du kan tilmelde dig månedlig betaling

 • Betingelser og faktaark

Beregn din pris

Når du køber en forsikring online, træffer vi afgørelser, der alene beror på automatisk behandling, herunder profilering. I den automatiske afgørelse om pris og vilkår indgår de oplysninger du indtaster, sammenholdt med vores vurdering af din risiko for skader. Pris og vilkår kan fx afhænge af, hvor mange skader du tidligere har haft, hvor du bor, størrelsen af dit hus, din bilmodel mv. Afgørelsen kan resultere i, at du får en højere eller lavere pris afhængig af din risiko for skader eller, at vi kun kan beregne din pris i telefonen. Du kan altid ringe og tale med vores medarbejdere på 70 12 14 16, om de afgørelser vi træffer. Vi behandler din personoplysninger for at kunne give dig et tilbud og gemmer dem til statistik og markedsføring. Under Persondata- og cookiepolitik kan du læse om, hvordan vi behandler dine personoplysninger, herunder hvilke oplysninger vi registrerer, og hvem vi deler dem med.