Bilforsikring

Beregn pris

Alkas bilforsikring anbefales af Forbrugerrådet Tænk

"Alka tilbyder generelt lave priser samt en fornuftig dækning. Alka er det billigste selskab i testen, hvor der ikke er krav om et medlemskab."

Sådan lyder det fra Forbrugerrådet Tænk, som har testet 12 forsikringsselskabers bilforsikringer i juni 2024, hvor de placerer Alka i top 3.

Med Alkas bilforsikring er du altid godt dækket.


✔ 
Vores bilforsikring indeholder altid den lovpligtige ansvarsforsikring, men du kan købe kaskoforsikring og de tilvalgsdækninger, der passer til dig 

✔ Hvis din bil får en skade, og den skal på værksted, kan du få en lånebil og hurtigt komme videre. 

Herunder kan du læse om de enkelte muligheder vi tilbyder, og selv sammensætte din bilforsikring efter dine behov og ønsker.

Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikringen er lovpligtig. En ansvarsforsikring dækker de skader, din bil kan komme til at lave på andre biler, personer eller ting. En ansvarsforsikring dækker ikke de skader, der eventuelt måtte komme på din egen bil eller dig selv. 

Kaskoforsikring

Kaskoforsikringen er et tilvalg til ansvarsforsikringen. Med en kaskoforsikring får du dækket de skader, der kan ske på din egen bil. Det kan eksempelvis være skader i forbindelse med færdselsuheld, parkeringsskader og tyveri af din bil.

Tilvalgsdækninger

I Alka tilbyder vi en række tilvalgsdækninger, som du kan tilkøbe til bilforsikringen.

 • Friskadedækning inkl. glasdækning og værdiforringelse. Ingen selvrisiko ved fx. glasreparation af stenslag, eller ved tyveri af bil - Læs mere her
 • Udvidet parkerings- og hærværksdækning. Ingen selvrisiko ved parkerings- og hærværksskader Læs mere her
 • Førerforsikring. Så er føreren af bilen dækket ved solouheld Læs mere her
 • Alka vejhjælp. Vi giver dig vejhjælp 24 timer i døgnet, hvis din bil ikke vil starte eller køre videre Læs mere her 
 • Dækning

  Ansvarsforsikringen dækker

  • De skader din bil kan komme til at lave på andre personer og deres ting.

  Kaskoforsikringen dækker

  • Skader på din bil og tilbehør

   Dækker skader på din bil i forbindelse med færdselsuheld, parkering, hærværk, tyveri, tyveriforsøg eller brand.

   Tilbehør til bilen som f.eks. sommer-vinterhjul, ladekabler og tagboks, som alene benyttes til bilen, er også dækket.

  • Redningsforsikring ved kørsel i udlandet

   Dækker hvis du ikke kan fortsætte på grund af uforudset driftsstop eller på grund af skade omfattet af kaskoforsikringen.

  • Reparationen af din bil
   Er skaden så stor, at reparation ikke kan betale sig, får du en kontant erstatning, der svarer til det, en tilsvarende bil koster.
  • Tyveri af din bil og tilbehør

   Skader der sker på bilen i forbindelse med tyveri eller tyveriforsøget, er også dækket af kaskoforsikringen.

   Tilbehør til bilen som f.eks. sommer-vinterhjul, ladekabler og tagboks, som alene benyttes til bilen, er også dækket imod tyveri.

    

  Tilvalg

  • Førerforsikring
   Forsikringen dækker personskade på føreren af bilen, hvor der ikke er en ansvarlig modpart. I modsætning til en ulykkesforsikring, dækker denne bl.a. tabt arbejdsfortjeneste, svie og smerte og erhvervsevnetab Læs om Førerforsikring
  • Friskade og erstatning ved værdiforringelse
   Fjerner selvrisiko for visse skader og giver erstatning for tabt salgsværdi i forbindelse med skadesreparationer. Læs om Friskade
  • Alka Vejhjælp

   Med Alka Vejhjælp vil du altid kunne få hjælp når bilen ikke vil starte, punktering, eller har været ude for et uheld. Hjælpen ydes som hjælp på stedet eller som en bugsering.

   Er der en efterspændt trailer eller campingvogn på bilen, vil Alka Vejhjælp også yde hjælp, hvis behovet skyldes den efterspændte trailer eller campingvogn.  

   Læs om Vejhjælp
  • Udvidet parkerings- og hærværksdækning

   Undgå at betale selvrisiko hvis der sker en skade på din bil i forbindelse med, at den er parkeret eller er blevet udsat for hærværk. Denne dækning kan du kun købe, hvis du har tilkøbt kaskoforsikring.

   Læs om Udvidet parkerings- og hærværksdækning

  Ansvarsforsikringen dækker ikke

  • Skader på din egen bil. Det dækkes derimod af en Kaskoforsikring.

  Kaskoforsikringen dækker ikke

  • Fabrikations- og konstruktionsfejl
  • Mekanisk skader
  • Skader lavet med vilje, ved grov uagtsomhed eller beruselse
  • Slitage
 • Spørgsmål og svar

   Kan min forsikring blive billigere, hvis jeg ikke kører så meget?
   Ja, hos Alka er prisen blandt andet sat efter, hvor meget du kører på årsbasis. Hvis du kun kører lidt, vil din bilforsikring blive billigere. Du angiver antallet af kilometer, du kører årligt, når du køber din forsikring. Husk at følge dit forbrug løbende, så forsikringen holdes opdateret.
   Er mit ladekabel dækket af forsikringen?

   Ja,ladekablet er omfatter af bilens kaskoforsikring som tilbehør. Er der tilkøbt en friskadedækning, er der ingen selvrisiko ved fx tyveri af dit ladekabel.

   Er batteriet til elbil eller hybridbil omfattet af bilforsikringen?

   Ja, batteriet til elbil eller hybridbil er omfattet af Alkas bilforsikring når der er en kaskodækning. Kaskoforsikringen dækker bilens batteri ved skader der sker i forbindelse med færdselsuheld. Sker der en brand- eller kortslutningsskade i selve batteriet, eller tyveri af batteriet, er det også dækket af kaskoforsikringen. 

   Bliver min forsikring dyrere, hvis jeg har en skade?

   Står du på trin 8 (elite), som er det billigste trin, bliver du stående der, selvom du har en skade. Står du på trin 2 – 7, når du laver en skade, vil du blot blive stående på dit nuværende trin et år ekstra, før forsikringen igen kan blive billigere.

   Det betyder dog ikke, at prisen på din forsikring ikke kan stige, hvis du har flere skader end vi forventer. Vi vurderer løbende om du betaler den rigtig pris på forsikringen i forhold til den forventede risiko. Hvis vi vurderer, at prisen for forsikringen er for lav til at dække fremtidige skadeudgifter, vil der kunne ske ændring af prisen på din forsikring.

   Skal jeg samle flere forsikringer for at få den bedste pris på forsikring af min bil?
   Vi har ikke noget krav om, at du samler alle dine forsikringer hos os for at kunne købe en bilforsikring. Der vil dog være få særlige biler, hvor du skal købe minimum to andre privatforsikringer f.eks. indbo, hus/fritidshus eller individuel ulykkesforsikring.
   Jeg har skiftet bil, hvad sker der med forsikringen for min gamle bil?

   Din gamle bilforsikring stopper automatisk, når vi har modtaget en afmelding fra SKAT. Det kan tage op til 3 uger. Har du forudbetalt din bilforsikring, skal du kun betale frem til afmeldingen. Du får overskydende penge retur på din Nemkonto - dette fungerer også som kvittering på, at bilen er afmeldt. Din nye bilforsikring får et nyt policenummer og vi opkræver automatisk betaling på din eksisterende betalingsaftale, så snart det er muligt.

   Hvad sker der med mine forsikringer, når jeg flytter til en ny bolig?
   Du kan på vores flytteunivers læse en række gode råd om, hvordan din nye boligsituation påvirker dine forsikringer.
   Kan man blive elitebilist hos Alka?
   Ja, du kan godt blive elitebilist hos Alka. Vores trin går fra 2 – 8. Er du f.eks. ny bilist kommer du ind på trin 2, og vil derefter stige et trin for hvert år, du kører uden at lave skader, indtil du en dag rammer trin 8. Læs mere om, hvordan du bliver elitebilist hos Alka
   Følger der automatisk vejhjælp med til min forsikring?
   Nej, men du kan nemt og enkelt tilvælge Vejhjælp til din forsikring, enten når du køber den eller tilvælge den til din Bilforsikring på Mit Alka. Har du kasko på din bil, er du dog altid dækket af Alka Vejhjælp Europa, når du kører til udlandet.
   Hvad betyder det for mig, hvis jeg låner min bil ud, og låneren laver en kørselsskade?

   Enkelte lejlighedsvise udlån er selvfølgelig altid i orden. Du skal dog være særligt opmærksom på, at hvis du låner biler ud til en person under 26 år, og vedkommende laver en skade, vil der blive lagt 5.000 kr. oven i din normale selvrisiko ved den skade.

   Hvordan får jeg månedlig betaling?

   Du kan vælge at betale dine forsikringer månedligt over Betalingsservice eller Mobilepay i stedet for en gang om året. På den måde kan du fordele udgifterne. 

   Læs mere om fordelene - og se hvordan du kan tilmelde dig månedlig betaling

   Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg har brug for vejhjælp?
   Hvis du har tilkøbt vejhjælp til din bilforsikring og har brug for assistance skal du ringe på 72600061.
   Er min ladeboks omfattet af forsikringen?
   Nej, din ladeboks som du har købt eller lejet, og som er fastmonteret på dit hus eller anden bygningsdel, er omfattet af din Alka husforsikring.

   Alka husforsikringen dækker skader på din ladeboks, ved fx tyveri, hærværk eller kortslutning.
 • Betingelser og faktaark

Beregn din pris

Når du får en pris, et tilbud eller køber en forsikring online, træffer vi afgørelser, der alene beror på automatisk behandling, herunder profilering. I den automatiske afgørelse om pris og vilkår indgår de oplysninger du indtaster, sammenholdt med vores vurdering af din risiko for skader. Pris og vilkår kan fx afhænge af, hvor mange skader du tidligere har haft, hvor du bor, størrelsen af dit hus, din bilmodel mv. Afgørelsen kan resultere i, at du får en højere eller lavere pris afhængig af din risiko for skader eller, at vi kun kan beregne din pris i telefonen. Du kan altid ringe og tale med vores medarbejdere på 70 12 14 16, om de afgørelser vi træffer. Vi behandler din personoplysninger for at kunne give dig et tilbud og gemmer dem til statistik og markedsføring. Under Persondata- og cookiepolitik kan du læse om, hvordan vi behandler dine personoplysninger, herunder hvilke oplysninger vi registrerer, og hvem vi deler dem med.