Husforsikring | Beregn nemt din pris hos Alka

Beregn pris

Alkas husforsikring er Bedst i test

En husforsikring dækker, hvis der skulle ske skader på dit hus som følge af f.eks. storm, skybrud, indbrud eller hærværk, kortslutninger og brud på glas og sanitet. Husforsikringen indeholder også en brandforsikring der dækker ved brand, lynnedslag og kortslutning. Alkas husforsikring dækker også husejeransvar, hvis andre kommer til skade på din ejendom – hvis der f.eks. ikke er ryddet sne og nogen glider og kommer til skade på dit fortov.

Dækker også øvrige bygninger

Alkas Husforsikring omfatter både dit hus og andre bygninger på din grund, f.eks. udhus, garage, carport og terrasseoverdækninger. Længere nede på siden kan du se mere om, hvad husforsikringen omfatter.

Undgå vandskade

Når du har en husforsikring hos Alka, kan du købe et vandsikringsanlæg fra Grohe til en billigere pris. Et vandsikringsanlæg overvåger luftfugtigheden og registrerer både synlige og skjulte rørlækager i dit hus. Det advarer dig, hvis uheldet er ude og slukker automatisk for vandet, så skaden minimeres. Læs hvordan du køber anlægget med rabat.

Hvad sker der med mine forsikringer, når jeg flytter?

Du kan på vores flytteunivers  læse en række gode råd om, hvordan din nye boligsituation påvirker dine forsikringer.

Hvad koster Alkas husforsikring?

Beregn din pris på husforsikringen online længere nede på siden. Vi skal bruge nogle få oplysninger om dit hus, før vi kan svare på, hvad husforsikringen koster. Du kan vælge at betale din forsikring månedligt i stedet for en gang om året. Det er helt uforpligtende at beregne en pris og få et tilbud.

 • Dækning

  Husforsikringen dækker

  • Brand, lynnedslag, eksplosion, kortslutning og andre elskader
  • Bygningsskader pga. vand, voldsomt skybrud, snetryk og storm
   Det gælder f.eks., hvis tagsten eller taget ødelægges under en storm.
  • Tyveri og Hærværk

   Dækker tyveri af og hærværk på dele af dit hus, når tyven eller hærværksmanden ikke har lovlig adgang til adressen. F.eks. når dør og dørkarm bliver ødelagt i forbindelse med et indbrud. Hvis du har købt udvidet dækning, er tyveri og hærværk på dit haveanlæg også dækket

    

  • Brud på glas og sanitet, f.eks. et vindue eller toilettet

  Tilvalg

  • Svampe-, insekt- og rådskader
   Dækker angreb af svamp, råd eller insekter i bygningsdele af træ, som nedbryder eller ødelægger træet.
  • Skjulte rør og stikledninger

   Dækker både skader på skjulte rør inde i huset samt på stikledninger til/fra huset. F.eks. ved skade på gulvvarmen.

    I forbindelse med en større skade på de skjulte rør, dækker vi også installation af et vandsikringsanlæg, som vi har godkendt.

  • Udvidet dækning

   Dækker blandt andet udvidet vandskade (nedbør der trænger ind i bygningen og udsivning fra synlige rør), og skader forvoldt af mår og gnavere.

   Dækker også kosmetiske forskelle på fliser og klinker ifm. en dækket skade på skjulte rør, og tab af olie og vand i forbindelse med en dækket skade på skjulte rør og stikledninger

   Læs mere om disse og flere dækninger i linket

   Læs om Udvidet dækning

  Husforsikringen dækker ikke

  • Skader på grund af dårlig vedligeholdelse
  • Fejlkonstruktion, som du er bekendt med
  • Oversvømmelse fra hav, fjord, sø eller vandløb
 • Spørgsmål og svar

   Hvad betyder ”Udvidet dækning”?

   Du kan for et mindre beløb tilkøbe "Udvidet dækning" og dermed få en af Danmarks bedste husforsikringer. 

   Udvidet dækning omfatter bl.a.:

   • Udsivning fra synlige rør/installationer f.eks. fra en radiator 
   • Opstigning af grund- og kloakvand, der oversvømmer bygningen 
   • Angreb fra mus, rotter og andre gnavere 
   • Skader fra fygesne på loftet 
   • Byggematerialer op til 100.000 kr.

   Læs mere om Udvidet dækning

   Hvordan får jeg månedlig betaling?

   Du kan vælge at betale dine forsikringer månedligt over Betalingsservice eller Mobilepay i stedet for en gang om året. På den måde kan du fordele udgifterne. 

   Læs mere om fordelene - og se hvordan du kan tilmelde dig månedlig betaling

   Hvad skal jeg sørge for, hvis jeg bygger om eller til på mit hus?

   Hvis du er ved at bygge om eller til på dit eksisterende hus, skal du være opmærksom på, at din husforsikring har en begrænset dækning for den del af huset, som byggeriet omfatter. Husforsikringen dækker nemlig kun skader på grund af brand, storm, sky- eller tøbrud samt husejeransvar for de bygningsdele, som byggeriet omfatter - og kun under forudsætning af, at din eksisterende husforsikring i Alka allerede dækker brand og anden bygningsskade.

    

   Derfor er det vigtigt du sørger for, at enten du eller din entreprenør opretter en entrepriseforsikring. Det er en all-risk forsikring, der dækker de fleste skader (med undtagelse af brand og eventuelt storm og ansvar) på selve entreprisen og pludselige og uforudsete skader på den eksisterende bygning. F.eks. hvis det regner ind i huset, mens der er ved at blive lagt nyt tag på.

    

   Hvis entreprenøren ikke har sørget for en entrepriseforsikring, kan du købe dækningen hos Tryg Erhverv, hvis du ikke selv er med til at ombygge huset eller opføre en ny tilbygning. Ring til Tryg Erhverv for et tilbud på tlf. 44 20 45 10.

   Hvad sker der med mine forsikringer, når jeg flytter til en ny bolig?
   Du kan på vores flytteunivers læse en række gode råd om, hvordan din nye boligsituation påvirker dine forsikringer.
   Dækker forsikringen mit solcelleanlæg?

   Ja, Alkas Husforsikring dækker skader på solcelleanlæg f.eks. i forbindelse med brand, storm eller kortslutning.

   Læs mere om solcelleanlæg

   Dækker I psykologisk krisehjælp?

   Alkas husforsikring dækker psykologisk krisehjælp, hvis du har en skade, som er dækket på denne forsikring, og det har medført en akut psykisk krise for dig. Det kan eksempelvis være efter en brand.

   Vi dækker kun udgifter til psykologisk krisehjælp, hvis vi modtager anmeldelsen senest 3 måneder efter, skaden er sket.

 • Betingelser og faktaark

Beregn din pris

Når du køber en forsikring online, træffer vi afgørelser, der alene beror på automatisk behandling, herunder profilering. I den automatiske afgørelse om pris og vilkår indgår de oplysninger du indtaster, sammenholdt med vores vurdering af din risiko for skader. Pris og vilkår kan fx afhænge af, hvor mange skader du tidligere har haft, hvor du bor, størrelsen af dit hus, din bilmodel mv. Afgørelsen kan resultere i, at du får en højere eller lavere pris afhængig af din risiko for skader eller, at vi kun kan beregne din pris i telefonen. Du kan altid ringe og tale med vores medarbejdere på 70 12 14 16, om de afgørelser vi træffer. Vi behandler din personoplysninger for at kunne give dig et tilbud og gemmer dem til statistik og markedsføring. Under Persondata- og cookiepolitik kan du læse om, hvordan vi behandler dine personoplysninger, herunder hvilke oplysninger vi registrerer, og hvem vi deler dem med.