Spørgsmål og svar om Bilforsikring

Få svar på de mest stillede spørgsmål

Få svar på de mest stillede spørgsmål om bilforsikring

 • Bilforsikring

   Har du spørgsmål til din vejhjælp?

   Læs mere her om Alkas overgang fra Falck til Alka Vejhjælp, og hvilken betydning det har for dig, som havde vejhjælp gennem Alka i 2019.

   Skal Alkaboksen afmonteres når jeg sælger min bil?

   Nej, det skal du ikke. Den bliver automatisk lukket af Alka, når bilpolicen bliver afmeldt i forbindelse med omregistreringen.

   Bliver min forsikring dyrere, hvis jeg har en skade?

   Står du på trin 8 (elite), som er det billigste trin, bliver du stående der, selvom du har en skade. Står du på trin 2 – 7, når du laver en skade, vil du blot blive stående på dit nuværende trin et år ekstra, før forsikringen igen kan blive billigere.

   Det betyder dog ikke, at prisen på din forsikring ikke kan stige, hvis du har flere skader end vi forventer. Vi vurderer løbende om du betaler den rigtig pris på forsikringen i forhold til den forventede risiko. Hvis vi vurderer, at prisen for forsikringen er for lav til at dække fremtidige skadeudgifter, vil der kunne ske ændring af prisen på din forsikring.

   Hvad sker der med mine forsikringer, når jeg flytter til en ny bolig?
   Du kan på vores flytteunivers læse en række gode råd om, hvordan din nye boligsituation påvirker dine forsikringer.
   Kan man blive elitebilist hos Alka?
   Ja, du kan godt blive elitebilist hos Alka. Vores trin går fra 2 – 8. Er du f.eks. ny bilist kommer du ind på trin 2, og vil derefter stige et trin for hvert år, du kører uden at lave skader, indtil du en dag rammer trin 8. Læs mere om, hvordan du bliver elitebilist hos Alka
   Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg har brug for vejhjælp?
   Hvis du har tilkøbt vejhjælp til din bilforsikring og har brug for assistance skal du ringe på 72600061.
   Kan min forsikring blive billigere, hvis jeg ikke kører så meget?
   Ja, hos Alka er prisen blandt andet sat efter, hvor meget du kører på årsbasis. Hvis du kun kører lidt, vil din bilforsikring blive billigere. Du angiver antallet af kilometer, du kører årligt, når du køber din forsikring. Husk at følge dit forbrug løbende, så forsikringen holdes opdateret.
   Hvad betyder det for mig, hvis jeg låner min bil ud, og låneren laver en kørselsskade?

   Enkelte lejlighedsvise udlån er selvfølgelig altid i orden. Du skal dog være særligt opmærksom på, at hvis du låner biler ud til en person under 26 år, og vedkommende laver en skade, vil der blive lagt 5.000 kr. oven i din normale selvrisiko ved den skade.

   Er mit ladekabel dækket af forsikringen?

   Ja,ladekablet er omfatter af bilens kaskoforsikring som tilbehør. Er der tilkøbt en friskadedækning, er der ingen selvrisiko ved fx tyveri af dit ladekabel.

   Er min ladeboks omfattet af forsikringen?
   Nej, din ladeboks som du har købt eller lejet, og som er fastmonteret på dit hus eller anden bygningsdel, er omfattet af din Alka husforsikring.

   Alka husforsikringen dækker skader på din ladeboks, ved fx tyveri, hærværk eller kortslutning.
   Er batteriet til elbil eller hybridbil omfattet af bilforsikringen?

   Ja, batteriet til elbil eller hybridbil er omfattet af Alkas bilforsikring når der er en kaskodækning. Kaskoforsikringen dækker bilens batteri ved skader der sker i forbindelse med færdselsuheld. Sker der en brand- eller kortslutningsskade i selve batteriet, eller tyveri af batteriet, er det også dækket af kaskoforsikringen. 

   Friskade, hvad er det?

   "Friskade og erstatning ved værdiforringelse" er et tilvalg til din bilforsikring. Du kan nemt tilvælge det til din forsikring, enten når du køber den eller ved at tilvælge den til din Bilforskring på Mit Alka.

   Læs mere om hvad du får med Friskade og erstatning ved værdiforringelse

    
   Førerforsikring, hvad er det?

   Førerforsikring er et tilvalg til din bilforsikring. Du kan nemt tilvælge Førerforsikring til din forsikring, enten når du køber den eller ved at tilvælge den til din Bilforskring på Mit Alka.

   Læs mere om hvad du får med en førerforsikring

   Skal jeg samle flere forsikringer for at få den bedste pris på forsikring af min bil?
   Vi har ikke noget krav om, at du samler alle dine forsikringer hos os for at kunne købe en bilforsikring. Der vil dog være få særlige biler, hvor du skal købe minimum to andre privatforsikringer f.eks. indbo, hus/fritidshus eller individuel ulykkesforsikring.
   Følger der automatisk vejhjælp med til min forsikring?
   Nej, men du kan nemt og enkelt tilvælge Vejhjælp til din forsikring, enten når du køber den eller tilvælge den til din Bilforsikring på Mit Alka. Har du kasko på din bil, er du dog altid dækket af Alka Vejhjælp Europa, når du kører til udlandet.
   Jeg har skiftet bil, hvad sker der med forsikringen for min gamle bil?

   Din gamle bilforsikring stopper automatisk, når vi har modtaget en afmelding fra SKAT. Det kan tage op til 3 uger. Har du forudbetalt din bilforsikring, skal du kun betale frem til afmeldingen. Du får overskydende penge retur på din Nemkonto - dette fungerer også som kvittering på, at bilen er afmeldt. Din nye bilforsikring får et nyt policenummer og vi opkræver automatisk betaling på din eksisterende betalingsaftale, så snart det er muligt.

 • Skader på din bil

  Behandling af skade

   Hvilket værksted kan jeg bruge?

   Når du skal have repareret en skade på din bil, kan du vælge at benytte et af vores fordelsværksteder.

   Du kan naturligvis også bruge et værksted, som du selv vælger.

   Hvordan får jeg en lånebil ved skade?

   Når du har fået en kaskoskade, kan vi tilbyde dig en lånebil, hvis du vælger at få repareret din bil på et af Alkas fordelsværksteder.

   Du kan bestille et fordelsværksted ved at ringe til os på telefon 70 12 14 16, fange os på chatten eller via vores selvbetjening på Mit alka.

    

   Hvad hvis der sker noget med min bil i udlandet?

   Har du brug for vejhjælp i udlandet, skal du ringe til Alka Vejhjælp Europa på +45 72 60 00 61.

   For at få assistance af Alka Vejhjælp Europa skal din bil være kaskoforsikret. Log ind på Mit Alka, og se om du har en kaskoforsikring.

  Selvrisiko

   Hvad er min selvrisiko?
   Din selvrisiko står på din police, som du finder ved at logge ind på Mit Alka.
   Hvordan betaler jeg min selvrisiko?
   Vi sender dig en giroopkrævning. Hvis der er tale om en totalskade på din bil, så vil vi typisk modregne selvrisiko i det beløb, som taksator har værdisat din bil til.

  Udbetaling ved skade

   Hvordan får jeg udbetaling af min erstatning?
   Når vi udbetaler erstatning for din bil, vil det være til din NemKonto. Er din bil totalskadet, og du har pant i bilen, så betaler vi restgælden til panthaver.