Ansvarsforsikring

Hvad er en ansvarsforsikring og hvordan dækker den? Og hvorfor er den vigtig at have? Få svaret her.

En ansvarsforsikring er vigtig at have, fordi den ofte dækker, hvis du ved et uheld kommer til at ødelægge andres ting eller skade en anden person.

For at være dækket mod ansvarsskader kræver det, at du har tegnet en korrekt forsikring, f.eks. bil- eller hundeforsikring, mod det, der forvolder skaden. Du kan derfor ikke tegne en seperat ansvarsforsikring, der dækker mod alle ansvarsskader.

Læs mere om ansvarsdækningen under de forskellige forsikringer i afsnittet herunder.

Hvad sker der, hvis jeg ikke har en ansvarsforsikring?

Hvis du ikke har tegnet en korrekt ansvarsforsikring, og f.eks. din bil eller hund gør skade på andre personer eller deres ejendele, vil du kunne holdes til ansvar for skaden og være erstatningsansvarlig. Derfor er det vigtigt, at du, dine ejendele og dyr er forsikret korrekt.

Ansvarsskader dækkes via disse forsikringer

 • Indbo

  Indboforsikring

  Din indboforsikring dækker ansvarsskader, hvis du eller andre i dit hjem er ansvarlige for en skade på andre personer eller deres ejendele. Du skal derfor ikke tegne en specifik forsikring mod ansvarsskader.

  Læs mere og se din pris

 • bilforsikring

  Bilforsikring

  Din bilforsikring dækker ansvarsskader der forvoldes af din bil samt efterspændt trailer eller campingvogn. Husk blot, at det skal fremgå af din forsikringspolice, at der er trækkrog på bilen, for at du er dækket mod ansvarsskader, der forvoldes af eks. trailer eller campingvogn.  

  Læs mere og se din pris

 • Hus

  Husforsikring

  Din husforsikring dækker også husejeransvar, hvis andre kommer til skade på din ejendom. F.eks. hvis du har glemt at skovle sne på fortorvet foran dit hus og nogen glider og kommer til skade. Så kan du holdes til ansvar for skaden. Du har derfor et husejeransvar og er dækket via din husforsikring. 

  Læs mere og se din pris

 • Hund

  Hundeforsikring

  Hvis du ejer en hund, skal du have en hundeansvarsforsikring. Forsikringen er lovpligtig og dækker det erstatningsansvar, du kan blive pålagt, hvis din hund gør skade på andre personer eller deres ting. 

  Læs mere og se din pris

Hvilke forsikringer har du brug for?

Når livet ændrer sig, ændrer dine behov for forsikringer sig også. Se hvilken situation, der passer bedst på dig, og hvilke forsikringer vi anbefaler.

Læs mere