Det behøver ikke være besværligt at skifte forsikringsselskab

Sådan skifter du selskab

Bliv klogere på Alka Forsikring. Læs om Alkas ejerforhold, organisation m.m. på alka.dk.

Det er nemt at blive kunde hos Alka

Det kunne ikke være nemmere at skifte til Alka. Du slipper for alt bøvl, idet vi klarer det praktiske med flytning fra dit nuværende forsikringsselskab. Du behøver hverken at kontakte dit nuværende forsikringsselskab eller sende papirer frem og tilbage. 

Vi sørger selvfølgelig også for, at din nye forsikring træder i kraft samme dag, som den gamle ophører, så du aldrig er uden dækning. 

Du bliver altid sat ind i sagerne 

Hos Alka gør vi meget ud af at finde den rigtige forsikringstype til dig og dine behov. Vi sætter dig ind i vores forsikringer, så du ved nøjagtig, hvad du får for pengene. Vi forklarer dig også forskellen mellem din nuværende ordning og den forsikring, du kan få hos os. Vores tilbud er naturligvis uforpligtende. 

Hvis du fortryder

Fortryder du dit skift til Alka undervejs, har du altid 14 dages fortrydelsesret på dine forsikringer. Hvis du fortryder, skal du blot ringe til Alka. Så annullerer vi dine forsikringer. 

Sådan opsiger du en forsikring

Der er flere måder, du kan opsige din forsikring på
  • Opsigelse ved skade

    Har du været udsat for en skade, har både du og dit forsikringsselskab mulighed for at opsige forsikringen med 14 dages varsel. Denne opsigelse kan først laves efter, du har lavet en skriftlig skadeanmeldelse til selskabet. Opsigelsen skal være lavet senest 1 måned efter, du har modtaget erstatning eller afslag fra dit selskab. 

  • Kort opsigelse

    Du kan også benytte dig af kort opsigelsesvarsel, som betyder, at du kan opsige forsikringen i andet selskab med 30-dages varsel til den 1. i en måned. Bruger du den korte opsigelse, koster det normalt et gebyr i andet selskab. Har du haft forsikringen i mere end 1 år, vil gebyret være omkring 50 kroner . Har du derimod haft forsikringen i mindre end 1 år, kan gebyret være væsentlig højere f.eks. 500 kroner. Grunden til, at der er et gebyr, er, at forsikringsselskaberne har haft udgifter, da de oprettede din forsikring. 

  • Normal opsigelse

    Du opsiger dine forsikringer hos et andet selskab med en måneds varsel til "hovedforfald". Hovedforfald er den måned, som forsikringen kan siges op til, og den måned præmien skal betales. Du kan også opsige en forsikring, hvis dit forsikringsselskab har lavet ekstraordinære præmieforhøjelser eller andre ændringer i din forsikringsdækning. 

Hvorfor vælge Alka Forsikring?

Læs om Alkas tilfredse kunder og få 6 gode grunde til, hvorfor du bør vælge Alka Forsikring.

Alka har tilfredse kunder

Alkas priser

Læs om, hvordan Alka fastlægger priser, og hvad pengene bruges til.

Alkas priser

Find din pris

Beregn prisen på dine forsikringer og køb dem direkte på alka.dk. 

Beregn din pris