De værste syndere i haven

Hækkeklipperen topper som den farligste hjælper

Arme, ben, hoved og hals er særligt udsatte, når du laver havearbejde.

have

 • Hækkeklipper og hækkesaks

  Ingen hæk uden en hækkeklipper. Den kan dog være mindst lige så farlig, som den er effektiv. Klingen er tæt på arme, ben, hoved og hals - og står man på en stige eller klipper højere end skulderhøjde, er man ekstra udsat.

 • Stige

  De kan virke uskyldige, men kommer også højt på listen. Ofte bruges stiger samtidig med andre haveredskaber, så man ikke kan holde fast i stigen. Hvis man oven i købet udfordres på sine akrobatiske evner, kan det derfor hurtigt give udfordringer med balance og sikkerhed.

 • Plæneklipper og havetraktor

  Den roterende hjælper er årsag til mange ulykker i haven. Hvis man f.eks. kører en fod over, får fingrene for tæt på klingen, eller når klingen "skyder" sten og andre genstande ud til siden, kan det gå gruelig galt.

Fem råd til at undgå haveulykker

 • Sluk for hække- eller plæneklipperen, når du fjerner hække-, gren-, eller græsaffald
 • Stil stigen stabilt
 • Undgå at arbejde fra højder, hvor du kan falde ned og påføre dig brud
 • Brug det anbefalede sikkerhedsudstyr, fx sikkerhedsbriller, handsker og høreværn
 • Få professionelle til at tage sig af de opgaver, du ikke er tryg ved

Økonomisk hjælp ved ulykker

Skulle uheldet være ude, sidder vi selvfølgelig klar til at hjælpe. Afhængig af skadens omfang og hvilke dækninger du har valgt til din ulykkesforsikring, får du økonomisk hjælp til genoptræning, behandling m.m.

Er du i tvivl om, hvordan din ulykkesforsikring dækker, og måske har behov for justeringer, er du velkommen til at kontakte os på 70 12 14 16. Du kan også logge på Mit Alka med dit NemID, hvor du selv kan se og justere dine dækninger.

Disse redskaber er årsag til flest ulykker ved havearbejde - kilde: Ulykkes Analyse Gruppen, Odense Universitetshospital.

Opdatér din ulykkesforsikring

Er din ulykkesforsikring skruet sammen, som du ønsker den? På Mit Alka kan du nemt se og justere dine dækninger.