3 enkle råd til at øge din sikkerhed i trafikken

Læs mere om Alkas bilforsikring

Få en billigere Bilforsikring hos Alka sammenlignet med andre forsikringsselskaber

Tip til sikker kørsel

Har du husket at tjekke, om du har gode dæk på bilen.
 • Din bils bremseevne forringes med op til 35 %, hvis du kører med vinterdæk, når du egentlig burde køre med sommerdæk. Vinterdæk er også mindre stabile i kurver. Det har betydning, når bilen er fuldt lastet, f.eks på din bilferie med familien. Derudover er vinterdæk typisk blødere end sommerdæk, så du risikerer at slide dækmønstret, hvis du ikke skifter dem.

  Er du i tvivl om, hvilken type dæk der sidder på din bil, så skal du kigge på siden af dækket. Hvis der er påtrykt M+S, betyder det, at dækket er et vinterdæk eller et helårsdæk. 

  Inden du får sommerdæk på, så tjek dækkenes profildybde. Den bør på sommerdæk være mindst 4 millimeter. Se videoen her og lær, hvor enkelt det er at tjekke dybden på dækmønsteret.

  Dæktrykket er vigtigere, end man tror
  Faktisk er dæktrykket så vigtigt, at nye biler solgt efter 1. november 2014 skal have automatisk dæktrykmåler. Har din bil ikke det, så kan du nemt tjekke trykket, mens du alligevel tanker. Du kan finde det anbefalede dæktryk i tankdækslet eller på en dørstolpe i bilen.

 • En lavt hængende sommersol eller en forrude, som vinduesviskerne ikke kan holde ren, er næsten lig med blindkørsel.

  Hav derfor et par solbriller liggende i bilen. Og kontrollér, at sprinkleren rammer den øverste del af ruden, når bilen holder stille. Du kan bruge en nål til forsigtigt at rense sprinklerdyserne, så der er fri passage for sprinklervæsken. 

  Tjek også dine viskerblade og se om de trænger til at blive skiftet. Se i videoen her, hvor enkelt det er at skifte vinduesviskerne.

  Spar penge på sprinklervæske
  Du har sikkert lagt mærke til, at du bruger rigtig meget sprinklervæske i denne tid. Og de dyre dråber koster op til 20 kr. literen. Få opskriften her, og se hvordan du selv kan lave sprinklervæske til ca. 5 kr. literen.

 • Selv om sommeren er over os, oplever vi stadig vådt vejr. Når du kører på våde veje, så er 3 sekunders afstand til bilen foran dig, det bedste du kan gøre for din sikkerhed. 
   
  Tæl for at holde afstand
  Tæl to sekunder (”enogtyve – toogtyve”), når bilen foran dig passerer f.eks. et skilt eller en stribe på asfalten. Kontrollér jævnligt afstanden, indtil det er blevet en naturlig vane. 

  Vidste du, at du kan få et klip i kørekortet, hvis du kører med for kort afstand til køretøjet foran.

 

Ansvars- og kaskoforsikring?

Hvad dækker hvad, og hvornår gør de to forsikringer sig gældende?

Læs mere om Alkas bilforsikring