Pas på indbrud i julen

Julen er desværre ikke kun hjerternes fest – det er også indbrudstyvenes store fest. Traditionen tro er julen højsæson for indbrud, så pas ekstra godt på dit hjem i denne tid. Her er syv råd, der kan holde tyven ude.

Læs mere om Alkas Husforsikring

7 råd mod juletyveri

Hvis du vil undgå indbrud i juledagene, er det vigtigt, du både sikrer dit hjem indefra og udefra.

 • Sørg for solide døre, vinduer og låse

  Hvis du vil sikre dine vinduer bedre, kan du eftermontere envejsskruer eller sikkerhedsskruer i glaslisterne, så vinduesruden ikke kan tages ud udefra. Monter eventuelt en ekstra lås på dine døre.

 • Køb og installér en tyverialarm

  Alarmer, der er koblet op til en vagtcentral, har en præventiv effekt og kan skræmme indbrudstyvene væk, fordi lyden stresser, og fordi tyven ved, at der inden for kort tid, kommer en vagt.

 • Brug lyssensor og tænd-og-sluk-ur

  Brug et tænd-og-sluk-ur til at tænde for lys og radio, så hjemmet fremstår beboet. Udendørslamper med lyssensorer kan også være effektive.

 • Få hjælp af dine naboer

  Få naboen til at holde øje, tømme din post, rydde sne og bruge din skraldespand.

 • Parker en bil i indkørslen

  Sørg for, at der holder en bil i indkørslen eller foran dit hjem. Bilen får det til at se ud som om, der er nogen hjemme.

 • Brug mærkning

  Tag billeder og mærk dine ting, så de kan genkendes, hvis de bliver stjålet. Tyverimærkning fås i flere formater. For eksempel med mærkater, gravering eller DNA mærkning.

  Få rabat på DNA mærkning, som præventivt holder tyven væk.

 • Vær forsigtig på sociale medier

  Undgå opdateringer på sociale medier, der fortæller, at du ikke er hjemme.

Alkas Husforsikring

Alkas Husforsikring blev kåret som ''Bedst i test'' blandt 15 forsikringsselskaber i februar 2018. Prisen på husforsikring varierer, men de tre bedste husforsikringer i testen var blandt de billigste.

Se testen her