Skal du leje eller udleje bolig?

Er du dækket, hvis uheldet er ude?

Få styr på forsikringsreglerne her.

Få styr på, om du er dækket, når du lejer eller udlejer en bolig

Hvem dækker, hvis skaden sker?

Online tjenester som Airbnb, HomeAway og Wimdu er nemme, bekvemme og billige, hvis du vil leje en bolig eller selv vil leje ud. Men hvad sker der, hvis uheldet er ude? Hvem dækker, hvis du ødelægger en vase eller TV’et? Og hvordan kan du som udlejer få dækket tyveriet?

Vi anbefaler, at du kontakter Alka før du udlejer din bolig eller opmagasinerer dit indbo for at høre, hvordan du er dækket i den konkrete situation, hvis uheldet er ude. 

 • Som udgangspunkt er det din egen ansvarsforsikring, der dækker, hvis du ødelægger inventar hos en privat udlejer. Du kan ikke regne med, at udlejers indboforsikring dækker.

  Ødelægger du f.eks. et dyrt TV, skal du kontakte dit eget forsikringsselskab og lave en skadesanmeldelse.

 • Som udlejer dækker din indboforsikring skader som følge af f.eks. brand, vand og indbrudstyveri.

  Din indboforsikring hos Alka dækker som udgangspunkt dit indbo ved udlejning. Så hvis din lejer eksempelvis kommer til at ødelægge dofaen, eller tabe en dyr vase, er dine ejendele dækket af din indboforsikring.

  Der er dog nogle undtagelser. Vi dækker ikke tyveri af guld, sølv, perler, ædelstene, platin, smykker, penge, valuta, gavekort, tilgodebeviser, billetter, gevinster samt ubrugte frimærker, når tyveriet finder sted i din bolig, du ikke befinder dig i, og du har givet adgang til tyven - som ved udlejning. Vi dækker heller ikke hærværk på dine ting, som er udført af en person, du har givet adgang til din adresse.  

 • Airbnb der er den mest populære udlejningsportal, oplyser, at man kan søge om at få dækket evt. skader på sin bolig eller ejendele gennem deres ’Værtsgaranti’. Denne garanti dækker dog ikke kontanter, værdipapirer, samlinger, kunstværker eller smykker. Desuden oplyser Forbrugerrådet, at Airbnb's værtsgaranti er fyldt med betingelser, som kan være svære at gennemskue og leve op til.
   
  Andre populære udlejningsportaler som Wimdu og HomeAway har ingen information om garantier eller forsikringer på deres websites. Et godt råd er derfor at fjerne dine mest værdifulde genstande, inden du lejer ud.

   

 • Som udgangspunkt dækker vi dit indbo, hvis du lejer et rum til opmagasinering på en anden adresse end din egen - f.eks. et lofts- eller kælderrum eller ved opmagasinering hos selskaber som f.eks. Shuregaard eller Boxit.
   
  Der er dog visse genstande, som vi ikke dækker, eksempelvis tyveri af guld, sølv, perler, ædelstene, platin, smykker, penge, valuta, gavekort, tilgodebeviser, billetter, gevinster samt ubrugte frimærker. 
   
  Vi anbefaler dog altid, at du kontakter Alka inden leje af opbevaringssrum, så du er sikker på, om dit opbevarede inbo er/kan blive forsikret det pågældende sted.

   

 • En rejseforsikring hos Alka dækker f.eks. afbestilling af rejsen, hvis du bliver syg og ikke kan rejse, samt sygebehandling og evt. hjemtransport fra rejsemålet. Men den dækker ikke, hvis du ødelægger inventar i et privat lejet hjem. Her er det, som nævnt ovenfor, din ansvarsforsikring som kan hjælpe.
   

   

Hvilken forsikring dækker hvad?

 • Indboforsikringen dækker hvis du og din familie får indbo stjålet eller ødelagt
 • Ansvarsforsikringen gælder hvis nogen i husstanden kommer til at gøre skade på andre eller andres ting (når det ikke er med vilje)
 • Retshjælpforsikring dækker visse former for private retsager
Læs alt om indboforsikring her