Skal du leje eller udleje bolig?

Er du dækket, hvis uheldet er ude?

Få tjek på forsikringsreglerne her ...

Få styr på, om du er dækket, når du lejer eller udlejer en bolig

Hvem dækker, hvis skaden sker?

Online tjenester som Airbnb, HomeAway og Wimdu er nemme, bekvemme og billige, hvis du vil leje en bolig eller selv vil leje ud. Men hvad sker der, hvis uheldet er ude? Hvem dækker, hvis du smadrer en vase eller ødelægger TV’et? Og kan du som udlejer få dækket tyveri?

 • Som udgangspunkt er det din egen ansvarsforsikring, der dækker, hvis du ødelægger inventar hos en privat udlejer. Du kan ikke satse på, at udlejers indboforsikring dækker. Ødelægger du f.eks. et dyrt TV, skal du kontakte dit eget forsikringsselskab og lave en skadesanmeldelse.

 • Som udlejer dækker din indboforsikring skader som følge af f.eks. brand, vand og indbrudstyveri. Men forsikringen dækker ikke simpelt tyveri. Snupper din lejer en designervase eller andre værdifulde genstande, kan du ikke få erstatning gennem din almindelige indboforsikring.

  Hvis en lejer f.eks. ødelægger tv'et eller sofaen, så er det lejerens ansvarsforsikring, som skal dække skaderne. Men man ved jo ikke altid, om lejerne har sådan en - og det kan nemt blive en besværlig affære.

  Hos Alka giver vi derfor vores kunder, som benytter sig af udlejning via services som Airbnb, muligheden for at udvide deres indboforsikring med det vi kalder en "Airbnb tilvalgsdækning". Så er man i en ønsket periode også dækket skader eller tyveri begået af sine lejere. Denne tilvalgsforsikring koster fra ca. 50 kr. om ugen og kan kun tilkøbes ved at kontakte os på 70121416 eller via chatten på alka.dk 

 • Airbnb der er den mest populære udlejningsportal, oplyser, at man kan søge om at få dækket evt. skader gennem deres ’Værtsgaranti’. Denne garanti dækker dog ikke kontanter, værdipapirer, samlinger, kunstværker eller smykker. Desuden oplyser Forbrugerrådet, at Airbnb's værtsgaranti er fyldt med betingelser, som kan være svære at gennemskue og leve op til.
   
  Andre populære udlejningsportaler som Wimdu og HomeAway har ingen information om garantier eller forsikringer på deres websites. Således kan du som udlejer let ende i en gråzone, hvor hverken din egen forsikring eller udlejningsportalen dækker. Et godt råd er derfor at fjerne dine mest værdifulde genstande, inden du lejer ud.

   

   

 • Såfremt du lejer et rum til opmagasinering - fx. et lofts- eller kælderrum - på en anden adresse end din egen, skal du være opmærksom på, at dit opbevarede indbo som udgangspunkt ikke er forsikret. Ved opmagasinering hos selskaber som fx. Shurgaard, Boxit og Easystorage er du typisk dækket via din egen indboforsikring.
   
  Vi anbefaler dog altid, at du kontakter Alka inden leje af opbevaringssrum, så du er sikker på, om dit opbevarede inbo er/kan blive forsikret det pågældende sted.
 • En rejseforsikring hos Alka dækker f.eks. afbestilling af rejsen, hvis du bliver syg og ikke kan rejse, samt sygebehandling og evt. hjemtransport fra rejsemålet. Men den dækker ikke, hvis du ødelægger inventar i et privat lejet hjem. Her er det, som nævnt ovenfor, din ansvarsforsikring som kan hjælpe.
   

   

   

Hvilken forsikring dækker hvad?

 • Indboforsikringen dækker hvis du og din familie får indbo stjålet eller ødelagt
 • Ansvarsforsikringen gælder hvis nogen i husstanden kommer til at gøre skade på andre eller andres ting (når det ikke er med vilje)
 • Retshjælpforsikring dækker visse former for private retsager
Læs alt om indboforsikring her