ID-tyveri kan blive dyrt

It-kriminalitet er et voksende problem, og mange oplever at få stjålet personlige oplysninger af ubudne onlinegæster. Er du offer for ID tyveri tilbyder Alka omfattende rådgivning.

Læs om Alkas indboforsikring her

6 råd til at mindske risikoen for identitetstyveri

Du er ikke automatisk dækket, hvis en it-kriminel tømmer dit dankort eller afpresser dig for penge. Det kræver sund fornuft, opdateret antivirus-software og en god forsikring at færdes sikkert på nettet i dag.

 • Opdater programmerne på din computer

  Hold programmerne på din computer opdaterede. Det mindsker risikoen for at hackere får adgang. Især Quicktime, flash og java er vigtige at holde up-to-date.
 • Aktivér Firewall og sæt antivirus til at opdatere automatisk

  Installer både en firewall og et antivirusprogram på din computer. Firewalls blokerer trusler og uønsket adgang til dit netværk. Antivirusprogrammer scanner og destruerer trusler på computeren.
 • Brug forskellige adgangskoder og pinkoder

  Brug en adgangskode hver gang du har muligheden for det. Sørg for ikke at bruge den samme. Hvis en hacker først har snuset sig frem til én af dine koder, skal det ikke være for let at få adgang til alle dine personlige sider. 
   
 • Brug din sunde fornuft

  Brug din sunde fornuft: Klik ikke på mistænkelige links i mails og/eller sms'er. Får du tilsendt pakker, du ikke har bestilt - eller ser du mærkelige betalinger på din netbank, så skynd dig at tage action. Ring til din bank, spær dine kort og få opdateret din computer og dine adgangskoder. 

 • Opret kreditadvarsel i CPR registret

  Hvis du har mistanke om ID-tyveri, så kan du oprette en kreditadvarsel på dit cpr nummer via borger.dk. På den måde kan du advare virksomheder, hvis der optages lån i dit navn. . Advarslen bør dog KUN oprettes, hvis du du har mistanke om, at du kan blive udsat for identitetsmisbrug. Dvs hvis du har tabt din pung, mistet dit pas, kørekort eller lignende. Ellers er advarslen ikke nødvendig.

  Se her hvordan.

 • Tjek din forsikring

  Hvis uheldet er ude, er det godt at vide, hvordan dit forsikringsselskab dækker. Alkas dækning kan du se her. Det kan være meget ubehageligt og føles krænkende at blive luret online, så sørg for at du handler hurtigt.

Er du godt dækket, hvis uheldet er ude?

Alkas indboforsikring bliver anbefalet af Tænk Penge blandt 16 forsikringsselskaber i oktober 2019. F. eks. er den sumløs og dækker den samlede værdi af dit indbo.

Se testen her