ID-tyveri kan blive dyrt

It-kriminalitet er et voksende problem, og mange oplever at få stjålet personlige oplysninger af ubudne onlinegæster.

Er du offer for ID tyveri tilbyder Alka omfattende rådgivning.

Undgå juletyveri

6 råd til at mindske risikoen for identitetstyveri

Du er ikke automatisk dækket, hvis en it-kriminel tømmer dit dankort eller afpresser dig for penge. Det kræver sund fornuft, opdateret antivirus-software og en god forsikring at færdes sikkert på nettet i dag.

 • Opdater programmerne på din computer

  Generelt er det altid en god idé at opdatere programmer, så de yder hurtigere og bedre, men især tredjepartsprogrammer, som f.eks.Quicktime, Flash og Java, er vigtige at holde up to date. Hackere har nemmere adgang til din computer via forældede tredjepartsprogrammer

 • Aktivér Firewall og sæt antivirus til at opdatere automatisk

  Sørg for at installere både et antivirusprogram og en firewall på din computer, da de kan hjælpe med til at modvirke hackerangreb. Dog gælder det samme som med almindelige programmer, og det er derfor vigtigt, at du husker at opdatere.

 • Undersøg dækningen hos din forsikring

  Hvis uheldet er ude, er det en god idé allerede at have styr på, hvordan dit forsikringsselskab dækker, og hvordan du skal forholde dig. Det kan være meget ubehageligt og føles decideret krænkende at blive hacket, så sørg for, at du kan handle hurtigt og automatisk.
   
 • Vær opmærksom i det daglige

  Får du pludselig tilsendt varer eller pakker, du ikke har bestilt? Eller sker der transaktioner i dit navn, som du ikke kender noget til? Så skynd dig at handle! Det er en god idé at være opmærksom på ualmindeligheder i hverdagen, så du hurtigt kan reagere.
   
 • Brug forskellige adgangskoder og pinkoder

  Brug en adgangskode, så snart du har muligheden for det – og sørg for ikke at bruge den samme på alle dine sociale medier og andre konti. Hvis en hacker først har snuset sig frem til en af dine koder, skal det ikke være let for ham eller hende at få adgang til alle andre personlige sider, du har.

  Husk desuden at beskytte koden, når du indtaster den, specielt i det offentlige. Der findes gode, gratis programmer på nettet til at generere stærke kodeord, og på telefonen kan du downloade apps, der kan opbevare og hjælpe dig til at huske dine koder.

   

   

 • Brug mærkning

  Tag billeder og mærk dine ting, så de kan genkendes, hvis de bliver stjålet. Tyverimærkning fås i flere formater. For eksempel med mærkater, gravering eller DNA mærkning.

  Få rabat på DNA mærkning, som præventivt holder tyven væk.

Er du godt dækket, hvis uheldet er ude?

Alkas indboforsikring er kåret som "Bedst i test" af Forbrugerrådet TÆNK. F.eks. er vores indboforsikring sumløs, så du ikke skal bekymre dig om den samlede værdi af dit indbo.

Læs om indboforsikring