ID-tyveri kan blive dyrt

It-kriminalitet er et voksende problem, og mange oplever at få stjålet personlige oplysninger af ubudne onlinegæster.

Er du offer for ID tyveri tilbyder Alka omfattende rådgivning.

Identitetstyveri

6 råd til at mindske risikoen for identitetstyveri

Du er ikke automatisk dækket, hvis en it-kriminel tømmer dit dankort eller afpresser dig for penge. Det kræver sund fornuft, opdateret antivirus-software og en god forsikring at færdes sikkert på nettet i dag.

 • Opdater programmerne på din computer

  Sørg altid for at holde programmerne på din computer opdateret. Det mindsker det risikoen for at hackere suge information ud af din computer. Specielt programmer som f.eks. Quicktime, Flash og Java, er vigtige at holde up-to-date.

 • Aktivér Firewall og sæt antivirus til at opdatere automatisk

  Sørg for at installere både et antivirusprogram og en firewall på din computer, da de kan hjælpe med til at modvirke hackerangreb. Få evt. hjælp af en god ven eller kollega.

 • Brug forskellige adgangskoder og pinkoder

  Brug en adgangskode hver gang du har muligheden for det – og sørg for ikke at bruge den samme hver gang. Hvis en hacker først har snuset sig frem til en af dine koder, skal det ikke være for let at få adgang til alle dine personlige sider. 
   
 • Brug din sunde fornuft

  Det lyder måske banalt, men husk altid at bruge din sunde fornuft i alle online situationer. Klik ikke på mistænkelige links i mails eller sms'er. Vær især opmærksom hvis du får mærkelige beskeder fra din bank, Nets eller Skat*, da de altid vil kontakte dig via E-Boks eller på brev. Og får du pludselig tilsendt varer eller pakker, du ikke har bestilt - eller ser du mærkelige betalinger på din netbank? Så skynd dig at tage action! Ring til din bank, spær dine kort og få opdateret din computer og dine adgangskoder.

 • Opret kreditadvarsel i CPR registret

  Via borger.dk kan du indsætte en kreditadvarsel på dit cpr nummer. På den måde kan du advare virksomheder, hvis der optages lån i dit navn. Det kan f.eks. være relevant, hvis du har mistet dit pas eller kørekort og er bekymret for identitetsmisbrug.

  Se her hvordan.

   

 • Undersøg dækningen hos din forsikring

  Hvis uheldet er ude, er det godt at vide hvordan dit forsikringsselskab dækker, og hvordan du skal forholde dig. Det kan være meget ubehageligt og føles decideret krænkende at blive hacket, så sørg for, at du handler hurtigt.

Er du godt dækket, hvis uheldet er ude?

Alkas indboforsikring er kåret som "Bedst i test" af Forbrugerrådet TÆNK. F.eks. er vores indboforsikring sumløs, så du ikke skal bekymre dig om den samlede værdi af dit indbo.

Læs om indboforsikring