Hvilken forsikring dækker hvad?

Fakta om hus- og ejerskifteforsikring

Bliv klogere på 2 vigtige forsikringer her, og tjek om du kan spare penge.

Læs om husforsikring her

Hus- og ejerskifteforsikring

Hus- og ejerskifteforsikring

Huskøb er forbundet med masser af spørgsmål, og ét er, hvordan huset skal forsikres.

En ejerskifteforsikring er ikke obligatorisk, men stort set alle køber den, fordi den sikrer køber mod evt. skjulte fejl og mangler.

En husforsikring er også vigtig. Husforsikringen dækker nemlig hvis dit hus får en skade – f.eks. på grund af storm, skybrud, råd, kortslutning eller brud på glas.

Ingen grund til at samle forsikringerne
"Ejerskifteforsikringen dækker skader, der er opstået inden huset bliver overtaget af ny ejer – og husforsikringen dækker skader der sker i forsikringstiden – altså efter huset er overtaget af ny ejer. Derfor er der ingen grund til at samle dem i samme selskab, fortæller Mathias Rode Gjølby, produktansvarlig i Alka.

”Mange kunder tror, at de bliver fanget mellem to forsikringsselskaber, hvis de opdager en skade. I praksis er det ikke sådan. En taksator kan meget hurtigt konkludere, om en skade skyldes en gammel fejl på huset, eller om den er opstået pludseligt.

”Opstår der en tvist, i de få tilfælde hvor begge forsikringer dækker skaden, vil husforsikringen som udgangspunkt behandle skaden – og hvis begge forsikringer skal betale noget, så klarer selskaberne det indbyrdes, uden om kunden”.

Køb ejerskifteforsikring hos Frida Forsikring
Hos Alka tilbyder vi ikke ejerskifteforsikringer. Vi anbefaler derfor vores partner Frida Forsikring, som har specialiceret sig i netop ejerskifteforsikringer.

Du kan nemt og hurtigt bestille et tilbud hos Frida på 45116080 eller [email protected]

Penge at spare
Der kan både være forskel i hvad husforsikringen dækker i de forskellige selskaber, og så kan der være mange penge at spare, fortæller Mathias Rode Gjølby:

”Vores husforsikring dækker både ved ekstremt vejr, brandskader og rørbrud men også skader på huset som følge af rotter eller vandskade når radiatoren drypper. Vores husforsikring har en rigtig god allround dækning. Og så kan der være mange penge at spare. Vi ser, at vi i mange tilfælde, kan spare vores kunder for flere tusinde kroner om året.

Jeg vil opfordre vores kunder med hus til at kontakte os og få et pristjek. Det er gratis, og så ved man, at man er rigtigt dækket og ikke betaler for meget”.

Alkas Husforsikring blev kåret som ''Bedst i test'' blandt 15 forsikringsselskaber i februar 2018. Prisen på husforsikring varierer, men de tre bedste husforsikringer i testen var blandt de billigste. Se testen her

Kort fortalt

Tjek hvilke forsikringer du har behov for og om de er lovpligtige.

Få et tilbud på en husforsikring her.

  • En husforsikring dækker, hvis der skulle ske skader på dit hus blandt andet som følge af storm, skybrud, indbrud eller hærværk, kortslutninger og brud på glas og sanitet. Husforsikringen indeholder også en brandforsikring der dækker ved brand, lynnedslag og kortslutning.

  • En ejerskifteforsikring er en forsikring, der dækker eventuelle skjulte skader i boligen, som ikke står i tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten, og som køber ikke kendte til på overtagelsestidspunktet.

    Hos Alka tilbyder vi ikke ejerskifteforsikringer. Vi anbefaler derfor vores partner Frida Forsikring, som har specialiceret sig i ejerskifteforsikringer.

    Du kan nemt og hurtigt bestille et tilbud hos Frida på 45116080 eller [email protected]
  • Hverken hus- eller ejerskifte forsikringer er lovpligtige. Begge forsikringer hjælper dig dog hvis du får skader, der typisk kan være meget dyre at udbedre selv.

  • Det er ikke svært at skifte husforsikring. Du kan enten købe den her på alka.dk eller du kan ringe til os på 70 12 14 16, og så hjælper vi dig. Prisen er den samme, og i begge tilfælde klarer vi papirarbejdet med dit gamle selskab, hvis du skal flytte din forsikring. 

    Hvis du har f.eks. har et ældre hus, sender vi en taksator forbi din adresse for at besigtige huset udefra. Du behøver ikke være hjemme. Hvis du køber et nyt hus, skal du sende tilstandsrapporten til os. Vi kontakter dig i begge tilfælde.