Hvilken forsikring dækker hvad?

Fakta om hus- og ejerskifteforsikring

Skal du købe hus? Eller er du husejer? Bliv klogere på to vigtige forsikringer her.

Læs om husforsikring her

Hus- og ejerskifteforsikring

Hus- og ejerskifteforsikring

Huskøb er forbundet med masser af spørgsmål, og ét er, hvordan huset skal forsikres.

En ejerskifteforsikring er ikke obligatorisk, men stort set alle køber den, fordi den sikrer køber mod evt. skjulte fejl og mangler.

En husforsikring er også vigtig. Husforsikringen dækker nemlig hvis dit hus får en skade – f.eks. på grund af storm, skybrud, råd, kortslutning eller brud på glas.

Ingen grund til at samle forsikringerne
"
Ejerskifteforsikringen dækker skader, der er opstået inden huset bliver overtaget af ny ejer – og husforsikringen dækker skader der sker i forsikringstiden – altså efter huset er overtaget af ny ejer. Derfor er der ingen grund til at samle dem i samme selskab, fortæller Eva Vibe, produktansvarlig i Alka.

”Mange kunder tror, at de bliver fanget mellem to forsikringsselskaber, hvis de opdager en skade. I praksis er det ikke sådan. En taksator kan meget hurtigt konkludere, om en skade skyldes en gammel fejl på huset, eller om den er opstået pludseligt.

”Opstår der en tvist, i de få tilfælde hvor begge forsikringer dækker skaden, vil husforsikringen som udgangspunkt behandle skaden – og hvis begge forsikringer skal betale noget, så klarer selskaberne det indbyrdes, uden om kunden”.

Penge at spare
Der kan både være forskel i hvad husforsikringen dækker i de forskellige selskaber, og så kan der være mange penge at spare, fortæller Eva Vibe:

”Vores husforsikring dækker både ved ekstremt vejr, brandskader og rørbrud men også skader på huset som følge af rotter eller vandskade når radiatoren drypper. Vores husforsikring har en rigtig god allround dækning. Og så kan der være mange penge at spare. Vi ser, at vi i mange tilfælde, kan spare vores kunder for flere tusinde kroner om året.

Jeg vil opfordre vores kunder med hus til at kontakte os og få et pristjek. Det er gratis, og så ved man, at man er rigtigt dækket og ikke betaler for meget”.

Alkas husforsikring er for nylig blevet kåret som Bedst i Test af Forbrugerrådets magasin Tænk Penge.

Kort fortalt

Tjek hvilke forsikringer du har behov for og om de er lovpligtige.

Få et tilbud på en husforsikring her.

 • Hvad er en husforsikring?

  En husforsikring dækker, hvis der skulle ske skader på dit hus blandt andet som følge af storm, skybrud, indbrud eller hærværk, kortslutninger og brud på glas og sanitet. Husforsikringen indeholder også en brandforsikring der dækker ved brand, lynnedslag og kortslutning.

 • Hvad er en ejerskifteforsikring?

  En ejerskifteforsikring er en forsikring, der dækker eventuelle skjulte skader i boligen, som ikke står i tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten, og som køber ikke kendte til på overtagelsestidspunktet.

  Hos Alka kan du IKKE købe en ejerskifteforsikring.
 • Er hus-og ejerskifte forsikringer lovpligtige?

  Hverken hus- eller ejerskifte forsikringer er lovpligtige. Begge forsikringer hjælper dig dog hvis du får skader, der typisk kan være meget dyre at udbedre selv.

Spar penge uden samlerabat

Få et gratis forsikringstjek, så du undgår at betale for meget.

Få et forsikringstjek