Undgå at tælle med i statistikken

Snyd cykeltyven

Dagligt stjæles mere end 130 cykler i Danmark

Lås cyklen fast

7 råd mod cykeltyveri

 • Brug en godkendt lås

  Brug altid en godkendt cykellås. Ellers er det alt for nemt for tyvene – og forsikringen dækker ikke.

 • Find et stativ eller anden fast genstand

  Brug også en kædelås, hvis du vil sikre dig endnu bedre. Lås cyklen fast til et cykelstativ eller anden fast genstand. Husk, at kæden skal rundt om stellet og ikke kun forhjulet. Husk også at cyklen aldrig må låses fast, hvor den kan være til gene for trafik på f.eks. fortove og gangarelaer.

 • Gem beviserne

  Det gælder både købsbeviset inkl. stelnummer på din cykel og låsebeviset. Er uheldet ude, skal vi nemlig bruge alle numre for at kunne dække din cykel. Husk at få et nyt låsebevis, hvis du skifter din cykellås ud.

 • Brug den gamle jernhest på udsatte steder

  Mange cykeltyverier sker på skoler, tog- og busstationer. Et trick kan være at bruge en ældre cykel, som ikke frister for meget, hvis du tit parkerer her.

 • Ind i gården

  Har du adgang til cykelkældre, aflåste gårde og opstillede cykelskure, så brug endelig dem. Husk, at cyklen stadig skal være låst.

 • Ind i stuen

  Lås dyre cykler og specialcykler inde i garage, udhus eller tag dem med helt indenfor. Typisk har de ikke en fastmonteret, godkendt lås og er derfor ikke dækket ved tyveri fra gade eller cykelkælder. Så selvom din cykel ser rigtig cool ud uden lås, bør du tage ekstra forholdsregler for at undgå tyveri.

 • Vær forsigtig på sociale medier

  Undgå opdateringer på sociale medier, der viser, at du ikke er hjemme, eller at du har den sejeste cykel hængende i stuen.

Alka Indboforsikring - bedst i test

Alkas Indboforsikring dækker som standard cykler op til 12.500 kr. Har du dyrere cykler, kan du udvide din forsikring.

Alka Indboforsikring