Snyd cykeltyven

Dagligt stjæles mere end 130 cykler i Danmark

Lås cyklen fast

7 råd mod cykeltyveri

 • Brug en godkendt lås

  Brug altid en godkendt cykellås. Ellers er det alt for nemt for tyvene – og forsikringen dækker ikke.

 • Find et stativ eller anden fast genstand

  Lås cyklen fast til et cykelstativ eller anden fast genstand med en kædelås, hvis du vil sikre dig bedst muligt. Husk, at kæden skal rundt om stellet og ikke kun forhjulet. Husk også at cyklen aldrig må låses fast et sted, hvor den kan være til gene for trafik på f.eks. fortove og gangarealer.

 • Gem købs- og låsebevis

  Det gælder købsbeviset inkl. stelnummer på din cykel og låsebeviset. Er uheldet ude, skal vi nemlig bruge alle numre for at kunne dække din cykel. Husk at få et nyt låsebevis, hvis du skifter din cykellås ud.

 • Brug den gamle jernhest på udsatte steder

  Mange cykeltyverier sker på skoler, tog- og busstationer. Et trick kan være at bruge en ældre cykel, som ikke frister for meget. Hvis du sætter et mærkat med dit telefonnummer på din cykel, er der større chance for at få den igen, hvis den bliver smidt et sted.

 • Ind i gården

  Har du adgang til cykelkældre, aflåste gårde og opstillede cykelskure, så brug endelig dem. Husk, at cyklen stadig skal være låst.

 • Ind i stuen

  Lås dyre cykler inde i garage, udhus eller tag dem med helt indenfor. Typisk har de ikke en fastmonteret, godkendt lås og er derfor ikke dækket ved tyveri fra gade eller cykelkælder. Så selvom din cykel ser rigtig cool ud uden lås, bør du tage ekstra forholdsregler for at undgå tyveri.

 • Vær forsigtig på sociale medier

  Undgå opdateringer på sociale medier, der viser, at du ikke er hjemme, eller at du har den sejeste cykel hængende i stuen.

Alkas Indboforsikring

Alkas Indboforsikring dækker som standard cykler op til 15.000 kr. Har du dyrere cykler, kan du udvide din forsikring.

Alka Indboforsikring