Kan man godt skifte husforsikring?

Ja, naturligvis! Alle kan have glæde af at få opdateret sin husforsikring - og måske er der penge at spare ved et skifte.

Se din pris på en husforsikring her

Danmarks bedste Husforsikring - Fordi dit hus er dit hjem

En god allround dækning

En husforsikring er vigtig. Husforsikringen dækker nemlig hvis dit hus får en skade – f.eks. på grund af storm, skybrud, råd, kortslutning eller brud på glas. Men der kan være forskel på, hvad husforsikringen dækker i de forskellige selskaber, og så kan der være mange penge at spare ved en gang imellem at undersøge markedet, fortæller Mathias Rode Gjølby, produktansvarlig i Alka.

”Vores husforsikring kan man selv sammensætte, så den dækker både ved ekstremt vejr, brandskader og rørbrud men også skader på huset som følge af rotter eller vandskade når radiatoren drypper. Men selv vores basis husforsikring har en god allround dækning. Og så kan der være mange penge at spare. Vi ser, at vi i mange tilfælde, kan spare vores kunder for flere tusinde kroner om året.''

Kort fortalt

Bliv klogere på begreberne omkring husforsikring. Vidste du f.eks., at der ikke er nødvendigt at have ejerskifte- og husforsikring i samme selskab?

Se din pris på en husforsikring her eller kontakt os på  70 12 14 16 for at få en pris.

 • Det er ikke svært at skifte husforsikring. Du kan enten købe den her på alka.dk eller du kan ringe til os på 70 12 14 16, og så hjælper vi dig. Prisen er den samme, og i begge tilfælde klarer vi papirarbejdet med dit gamle selskab, hvis du skal flytte din forsikring.

  Hvis du har f.eks. har et ældre hus, sender vi en taksator forbi din adresse for at besigtige huset udefra. Du behøver ikke være hjemme. Hvis du køber et nyt hus, skal du sende tilstandsrapporten til os. Vi kontakter dig i begge tilfælde.

 • Det kan siges helt kort: Ejerskifteforsikringen dækker skader, der er opstået inden huset bliver overtaget af ny ejer – og husforsikringen dækker skader der sker i forsikringstiden – altså efter huset er overtaget af ny ejer.

  Hos Alka tilbyder vi ikke ejerskifteforsikringer. Vi anbefaler derfor vores partner Frida Forsikring, som har specialiceret sig i ejerskifteforsikringer.

  Du kan nemt og hurtigt bestille et tilbud hos Frida på 45116080 eller es@fridaforsikring.dk

 • Mange kunder tror fejlagtigt, at de bliver fanget mellem to forsikringsselskaber, hvis de har hus- og ejerskifteforsikring i hvert sit selskab og opdager en skade. I praksis er det ikke sådan. En taksator kan meget hurtigt konkludere, om en skade skyldes en gammel fejl på huset, eller om den er opstået pludseligt. Og da ejerskifteforsikringen dækker skader, der er opstået inden huset bliver overtaget af ny ejer – og husforsikringen dækker skader der opstår efter huset er overtaget en ny ejer, er der sjældent noget at blive uenige om.

  Opstår der en tvist, i de få tilfælde hvor begge forsikringer dækker skaden, vil husforsikringen som udgangspunkt behandle skaden – og hvis begge forsikringer skal betale noget, så klarer selskaberne det indbyrdes uden om kunden.

Kom nemt i gang

Indtast nogle få informationer og køb din husforsikring her på alka.dk. Eller ring til os på 70 12 14 16, så hjælper vi dig.

Se pris og køb husforsikring