Hvorfor skal man have en indboforsikring?

En indboforsikring hjælper dig i flere situationer, end du måske er klar over.

Se pris på indboforsikring

Husk en indbo- og ansvarsforsikring

En indboforsikring er også en ansvarsforsikring

Mange tænker ikke over, at der er inkluderet en ansvarsforsikring i indboforsikringen. Men ansvarsforsikringen er faktisk årsag til, at alle bør have en indboforsikring. Så selvom du ikke synes, du har brug for en indboforsikring, fordi du ikke ejer særlig dyre ting, bør du alligevel have én. Du kan nemlig få brug for den dækning, som ansvarsforsikringen giver dig.

Hvad dækker en ansvarsforsikring?
Ansvarsforsikringen dækker, hvis man ved et uheld kommer til at ødelægge andres ting eller skade en anden person. Det kan f. eks være kammeratens dyre fladskærms-tv, eller hvis man ved en fejl er skyld i, at en person vælter på cyklen eller skibakken.

Hvorfor er ansvarsforsikringen vigtig?
En ansvarsforsikring er vigtig fordi uden den, risikerer man at stå tilbage med en kedelig og dyr regning ved erstatning til andre personer.

Hvem dækker en indboforsikring?

Som udgangspunkt dækker indboforsikringen dig alle personer, der har samme folkeregisteradresse som dig. En husstand på flere familiemedlemmer behøver altså kun have én indboforsikring. Forsikringen dækker dine og husstandens ejendele, men den dækker også de genstande, som I har ansvaret for ved at de lånes eller lejes.

Se pris på indboforsikring

Det dækker en indboforsikring også

De fleste ved, at indboforsikringen dækker, hvis man får indbrud i sit hjem og får stjålet sine ting. Men indboforsikringen dækker meget mere end det.

Læs mere om indboforsikringen og se de fulde betingelser her

 • Hvis du taber dine biller og de smadres, eller dit elektronik får et mekanisk nedbrud eller pixelfejl, dækker indboforsikringen.

 • Hvis du er uheldig og falder på cyklen, dækker indboforsikringen dit tøj og hvad der ellers blev ødelagt ved uheldet – f.eks. din telefon.

 •  Får du stjålet genstande fra en aflåst bil, det kan være sportsudstyr eller andet, dækker din indboforsikring.

 • Er du ude at rejse og mister din bagage undervejs, er det indboforsikringen, som dækker kuffert og indhold.
 • Har du tændt levende lys, og du oplever brand eller brandskader efter slukningsarbejde, er det indboforsikringen, der dækker ødelagt indbo. 

Unge og indboforsikring

Når det drejer sig om unge, der er flyttet hjemmefra, er der særlige regler for, hvornår man skal have sin egen indboforsikring. Her skelner Alka mellem, om den unge er fyldt 18 eller ej.

 • Under 18 år

  Er man ikke fyldt 18 år, er man som udgangspunkt dækket af sine forældres indboforsikring - også selvom den unge er flyttet hjemmefra.

 • 18 år og ældre

  Når man fylder 18 år, er man ikke længere dækket af sine forældres indboforsikring, men skal have sin egen. Her skal man huske tommelfingerreglen: Indboforsikringen dækker som udgangspunkt hele husstanden, så hvis man bor sammen med en kæreste, er det kun nødvendigt med én indboforsikring.

Sådan køber du en Indboforsikring

Du kan nemt købe en indboforsikring på alka.dk. Du starter med at se din pris og vælge eventuelle tilvalg såsom Udvidet Elektronikdækning. Du vælger selv, hvornår forsikringen skal gælde fra.

Se pris på en indboforsikring