Hvorfor skal man have en indboforsikring?

Til forskel fra når man f.eks. køber en bil, er der ikke en lov, der siger, at man skal have en indboforsikring. Men Alka anbefaler alligevel, at alle personer er dækket af en indboforsikring.

Se pris på indboforsikring

Alkas indboforsikring er god og billig

En indboforsikring er også en ansvarsforsikring

Mange tænker ikke over, at der er inkluderet en ansvarsforsikring i indboforsikringen. Men ansvarsforsikringen er faktisk årsag til, at alle bør have en indboforsikring. Så selvom du ikke synes, du har brug for en indboforsikring, fordi du ikke ejer særlig dyre ting, bør du alligevel have én. Du kan nemlig få brug for den dækning, som ansvarsforsikringen giver dig.

Ansvarsforsikringen er den, der dækker, hvis man ved er skyld i skader på andre personer eller andre personers ting. F.eks. kunne man forestille sig en ung fyr, der svinger med et bundt nøgler i en key hanger hjemme hos en kammerat. Nøglerne ryger ud af hånden på vores unge ven og smadrer skærmen på kammeratens dyre fladskærms-tv. Et andet mere alvorligt eksempel er, hvis man ved en fejl er skyld i skader på andre personer. I begge tilfælde er det ansvarsforsikringen, der dækker og uden den risikerer man at stå tilbage med en kedelig og dyr regning ved erstatning til andre personer.

Hvem dækker en indboforsikring?

Som udgangspunkt dækker indboforsikringen alle personer, der bor i en husstand. En husstand på flere familiemedlemmer behøver altså kun have én indboforsikring. Der er dog enkelte undtagelser til denne regel - f.eks. hvis man i en periode har en logerende boende. Så skal denne person have sin egen indboforsikring.

Se pris på indboforsikring

Det dækker en indboforsikring også

De fleste ved, at indboforsikringen dækker, hvis man får indbrud i sit hjem og får stjålet sine ting. Mange har også prøvet at få stjålet en cykel eller måske en mobiltelefon eller taske og efterfølgende fået erstatning fra forsikringsselskabet. Men indboforsikringen dækker meget mere end det.

Læs mere om indboforsikringen og se de fulde betingelser her

 • Når du taber din telefon

  Taber du din telefon, så den bliver ødelagt og ikke virker mere, eller taber du måske dine briller og de smadres, dækker indboforsikringen både telefon og briller.

 • Skader på cykel eller ødelagt tøj efter uheldigt cykelstyrt

  Hvis du er uheldig og falder på cyklen, dækker indboforsikringen dit tøj og hvad der ellers blev ødelagt ved uheldet – f.eks. din telefon. Skader på din cykel er også dækket, hvis du har købt en udvidet cykelforsikring til indboforsikringen

 • Tyveri fra parkeret bil

   Får du stjålet genstande fra en aflåst bil, det kan være sportsudstyr eller andet, dækker din indboforsikring. Dog skal elektronik, som f.eks. en mobiltelefon, være gemt væk i handske- eller bagagerum, før det er dækket.

 • Når du mister din bagage på rejsen

  Er du ude at rejse og mister din bagage undervejs, er det indboforsikringen, som dækker kuffert og indhold.

 • Levende lys uden opsyn

  Har du tændt levende lys, og du oplever brand eller brandskader efter slukningsarbejde, er det indboforsikringen, der dækker ødelagt indbo. 

Unge og indboforsikring

Når det drejer sig om unge, der er flyttet hjemmefra, er der særlige regler for, hvornår man skal have sin egen indboforsikring. Her skelner Alka mellem, om den unge er fyldt 21 eller ej.

 • Unge under 21 er daekket af deres foraeldres indboforsikring naar de bor alene

  Under 21 år

  Er man ikke fyldt 21 år, er man som udgangspunkt dækket af sine forældres indboforsikring - også selvom den unge er flyttet hjemmefra. Undtagelserne er hvis den unge er flyttet hjemmefra og lever i fast parforhold på samme folkeregisteradresse som sin partner. Eller hvis den unge har fastboende børn hos sig. Så skal husstanden have sin egen indboforsikring.

 • Unge over 21 skal have deres egen indboforsikring

  21 år og ældre

  Når man fylder 21 år, er man ikke længere dækket af sine forældres indboforsikring, men skal have sin egen. Her skal man huske tommelfingerreglen: Indboforsikringen dækker som udgangspunkt hele husstanden, så hvis man bor sammen med en kæreste, er det kun nødvendigt med én indboforsikring.

Sådan køber man en indboforsikring

Du kan nemt købe en indboforsikring på alka.dk. Du starter med at se din pris, og hvis du ikke har brug for en rejseforsikring, skal du blot vælge, om du vil have elektronikdækning med eller ej. Du vælger selv, hvornår forsikringen skal gælde fra.

Se pris på en indboforsikring