Spørgsmål & svar om ulykkesforsikring

Få svar på de mest stillede spørgsmål

Få svar på de mest stillede spørgsmål om ulykkesforsikring

 • Børneulykkesforsikring

   Dækker forsikringen sygdom?
   Børneulykkesforsikringen dækker generelt ikke sygdom og heller ikke ulykkestilfælde, der skyldes sygdom. Dog dækker den, hvis barnet taber synet på et eller begge øjne på grund af sygdom – eller hvis barnet taber hørelsen på et eller begge ører på grund af sygdom.
   Dækker forsikringen skader, der er sket, før jeg købte forsikringen?
   Nej, forsikringen dækker ikke skader, der er sket, før forsikringen blev købt.
   Dækker Børneuykkesforsikringen, hvis mit barn dyrker sport?
   Ja, så længe dit barn ikke dyrker professionel sport, dækker børneulykkesforsikringen. Hos Alka er farlig sport med i børneulykkesforsikringen. Du skal derfor ikke tænke på, hvilken sportsgren dit barn dyrker. 
   Dækker forsikringen skader på legemsdele, der tidligere har været beskadiget?
   Ulykkesforsikringen dækker eventuelle forværringer der skyldes en ny skade. De gener der allerede var til stede inden skaden, vil blive fratrukket. Man kan ikke få erstatning for de samme gener flere gange.
 • Ulykkesforsikring

   Dækker forsikringen tandskader?

   Ja, Ulykkesforsikringen dækker rimelige og nødvendige udgifter til tandbehandling i forbindelse med en ulykke, eller hvis du tygger i noget. Skader på tænder, der i forvejen er svage/skadet dækkes ikke.

   Hvis du også ønsker hjælp til f.eks. huller i tænderne, rodbehandling, kroner og broer i forbindelse med dit almindelige tandlægebesøg, skal du tilvælge dækningen Tandbehandling. Bemærk, at eksisterende problemer med dine tænder, ikke er dækket.

   Vil du vide mere om tandbehandling?
   Hvad er méngrad?

   En méngrad er de fysiske varige gener, du får ved et ulykkestilfælde. Det betyder gener, der ikke forsvinder ved behandling og som du derfor må leve med resten af livet. Méngraden bliver fastsat ud fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings vejledende méntabel.

   Læs mere om Ulykkesforsikring og méngrad

   Kan jeg få erstatning fra flere selskaber?

   Ja, du kan få erstatning for varige mén, hvis du har flere ulykkesforsikringer – også fra forskellige forsikringsselskaber.

   Hvis du skal have dækket behandlingsudgifter til f.eks. fysioterapeut eller tandlæge, kan du dog kun få udbetaling fra en forsikring.

   Dækker forsikringen hvis jeg tager på skiferie og kommer til skade?
   Ja, Ulykkesforsikringen dækker også, hvis du kommer til skade under en skiferie.
   Dækker forsikringen under rejser?
   Ja. Ulykkesforsikringen dækker under rejser af op til 2 års varighed i hele verden.

   Dækker min Ulykkesforsikring, hvis jeg kører på motorcykel?

   Ja, hos Alka er du helt automatisk dækket for kørsel på motorcykel. Det koster ikke ekstra.

   Dækker min Ulykkesforsikring, når jeg dyrker sport?

   Ja, så længe du ikke dyrker professionel sport, dækker din ulykkesforsikring. Hos Alka er farlig sport med i ulykkesforsikringen. Du skal derfor ikke tænke på, hvilken sportsgren du dyrker.

   Hvad er dødsfaldsdækning?

   Dødsfaldsdækningen kommer til udbetaling til dine nærmeste, hvis du dør som følge af en ulykke. Det kunne f.eks. være, hvis du dør i en trafikulykke, eller hvis du falder ned fra et stillads.

   Bemærk dog at det er de færreste, der dør af en ulykke. Dør du som følge af sygdom eller andre lidelser, skal du tegne en livsforsikring for at være dækket.

   Hvad er forskellen på en Ulykkesforsikring og en Sundhedsforsikring?

   En Sundhedsforsikring dækker typisk dine udgifter til behandling på et privathospital eller en privat klinik, hvis du bliver syg eller kommer ud for en ulykke - så du er sikret hurtig og effektiv behandling.

   En Ulykkesforsikring dækker, hvis der sker en ulykke, som giver dig varige mén. Erstatningen bliver beregnet ud fra den invaliditetssum, du vælger. Det vil sige, at hvis du får en méngrad på 10 %, så udgør erstatningen 10 % af den valgte invaliditetssum. Ved invaliditet er det dig selv, der modtager erstatningen.

   Ulykkesforsikringen dækker også eventuelle behandlingsudgifter til genoptræning hos kiropraktor, fysioterapeut, zoneterapeut, akupunktør eller osteopat.

   Bliv klogere på Ulykkesforsikring