Over 100 års erfaring

Alkas historie

Bliv klogere på Alka Forsikring. Læs om Alkas ejerforhold, organisation m.m. på alka.dk.

Alka gennem tiderne

Alka er et moderne forsikringsselskab, der sætter service og enkelhed i højsædet. Alkas idegrundlag er at tilbyde medlemmer af LO-fagbevægelsen og danskere i almindelighed gode forsikringer til rimelige priser. Det er Alkas mål, at eventuelle overskud skal bruges til at holde priserne så lave som muligt. Læs her om nogle af vores væsentligste milepæle gennem den mere end 100 år lange historie.

1903

En kreds af ledere i fagbevægelsen stifter Arbejdernes Livsforsikring. 

1944

Alka Forsikring stiftes i 1944 ved en sammenlægning af Arbejdernes Livsforsikringsselskab (AL) og Kooperativ Assurance (KA). 

2001

Alka køber Allianz Nordeuropa af Allianz i Tyskland. Alka får derved tilføjet bådforsikringen til viften af produkter. 

Alka Liv selskabet stopper for nytegning af Liv & Pension. 

Alka er det første selskab med en ny definition på en ulykke. Definitionen betyder udvidede dækningsområder på ulykkesforsikringen. 

2003

Alka fylder 100 år den 8. oktober. Det var i 1903, at en kreds af ledere i fagbevægelsen stiftede Arbejdernes Livsforsikringsselskab, der fusionerede med Kooperativ Assurance i 1944. 

Jens Bærentsen afløser John Christiansen som administrerende direktør. 

2005

Alka lancerer nyt tilbudskoncept til LO Plus og HK medlemmer, der giver 10% forbundsrabat på alle nytegnede forsikringer. 

2006

Som det første forsikringsselskab i Danmark tilbyder Alka sine kunder en forsikring, der dækker alt elektronisk udstyr i hjemmet. Med den nye forsikring slipper du for at forsikre dit elektroniske udstyr enkeltvis og sparer derved mange penge. 

Alka gennemfører den største prisnedsættelse i selskabets historie. Priserne på bil, familie- og husforsikring sænkes mellem 6 og 37%. 

2007

Alka lancerer nyt brand og logo. Nyt slogan er: ”Alka – gør det enkelt”. 

Alka sætter prisen på bilforsikring ned over for de kunder, der kører under 20.000 kilometer om året. Det giver kunderne en besparelse på op til 23%. 

Alka lancerer Alka Boksen, der er en sort boks, der installeres i bilen. Med Alka Boksen får kunden op til 40% i rabat på bilforsikringen. 

2008

Alka sælger Forsikrings-Aktieselskabet Alka Liv til Nordea Liv & Pension.

Alka lancerer Forbunds Indboforsikring. Medlemmer af Dansk Metal, TIB, Malerforbundet og Dansk Funktionærforbund-Serviceforbundet tilbydes en indboforsikring til en enhedspris. Senere slutter også 3F, HK, Fødevareforbundet, Blik & Rør, El-Forbundet, Artistforbundet og Teknisk Landsforbund sig til ordningen. Læs mere om forsikringen 

HKs formand, Kim Simonsen, vælges som formand for Alkas bestyrelse. Han afløser John Dahl. 

2015

Alka udvider Alkas Indboforsikring, så den også omfatter identitetstyveri. Den udvidede dækning giver ikke prisstigninger.

2016

Efter knap 14 år som administrerende direktør for Alka vælger Jens Bærentsen at fratræde sin stilling. Den 1. juli 2016 overtager Henrik Grønbrog posten som administrerende direktør.

2017

I december 2017 beslutter Alkas ejere at sælge Alka til Tryg

2018

Finanstilsynet godkender salget og Alka Forsikring bliver en del af Tryg familien. Samtidig bliver Frederik Sjørslev Søgaard direktør for Alka

2019

Fusionen mellem Tryg og Alka godkendes endeligt den 1. april

2022

14. januar fratræder Frederik Sjørslev Søgaard sin stilling som direktør for Alka, og starter i ny rolle som direktør for Tryg Skade. Samtidig overtager Alexandra Bastkær Winther posten som administrerende direktør for Alka.

2023

1. marts fratræder Alexandra Bastkær Winther sin stilling som administrerende direktør for Alka, og starter i Trygs koncerndirektion som kommerciel direktør. Samtidig overtager Thomas Klærke posten som direktør for Alka.

Nyt fra Alka

Ønsker du gode tilbud, nyt om forsikring, gode råd og mulighed for at deltage i konkurrencer?

Tilmeld nyhedsbrev

Årsregnskab

Læs om Alkas årsregnskab

Alkas årsregnskab

Om Alka

Læs om Alkas ejerforhold og organisation.

Ejerforhold og organisation