Indboforsikring

Beregn pris

Alkas indboforsikring er Bedst i test

"Alka har testens bedste bedømmelse på pris. Samtidig har Alkas indboforsikring en god og bred dækning, som f.eks. inkluderer en udvidet cykeldækning samt glas og sanitet. Derfor opnår Alka også en god bedømmelse på vilkårene, og ender derfor samlet set på testens 1. plads. Derfor tildeler vi et Bedst i test til Alka."

Sådan lyder det fra Forbrugerrådet Tænk, som har testet 15 forsikringsselskabers indboforsikringer i oktober 2023.

Hvad er en indboforsikring?

En indboforsikring dækker dit private indbo, hvis du f.eks. er uheldig og kommer ud for indbrud eller brand. Derudover dækker din indboforsikring også det juridiske ansvar du har overfor andre og/eller andres ting i tilfælde af uheld.  Alle der er registreret på din folkeregisteradresse er omfattet af indboforsikringen.

Tryghed begynder med en god indboforsikring

Et hjem er mere end bare fire vægge - det er et fristed med personlige og værdifulde ejendele og minder. Men livet er ofte uforudsigeligt, og indimellem kan uheldet ramme, når man mindst venter det. Derfor er en god indboforsikring ikke bare en udgift, men en investering i et trygt og sikkert hjem. Indboforsikringen dækker tab eller skader på dine personlige ejendele, som kan opstå ved ulykker som brand, indbrud eller vandskade.
 

Sumløs forsikring

For at gøre det enkelt, har Alkas indboforsikring ikke noget loft for værdien af dit samlede indbo, det kalder vi "sumløs dækning".

Derudover skal du være opmærksom på følgende:

 • Hver genstand må max have en værdi på 75.000 kr.
 • Forsikringen dækker alle cykler og smykker op til 15.000 kr. pr. styk. (Mulighed for udvidelse af summen, op til 75.000 kr. pr. styk.)

Indboforsikringen dækker også juridisk ansvar og retshjælp 

De fleste forbinder en indboforsikring med dækning af ejendele som møbler, elektronik og personlige genstande. Men det er ikke kun materielle ting, der sikres med en indboforsikring fra Alka. Den dækker også det juridiske ansvar, du har overfor andre. Hvis uheldet er ude, og der sker skade på en anden eller vedkommendes ting, er du altså dækket af indboforsikringen.

Derudover dækker Alkas indboforsikring, retshjælp, psykologisk krisehjælp og rådgivning ved identitetstyveri. Det sikrer, at du er beskyttet på flere planer og ikke skal bekymre dig, hvis du kommer ud for en ulykke.  


Udvid din indboforsikring

Har du elektronik, som du gerne vil passe ekstra godt på? Du kan nemt gøre din indboforsikring endnu bedre med en udvidet elektronikdækning, der dækker skade på elektronik. Når du udvider din indboforsikring med udvidet elektronikdækning, er du sikret, hvis din computer, tablet eller mobiltelefon får en skade enten på grund af væske eller ved at blive tabt. 

Beregn nemt og hurtigt din pris 

Med vores prisberegner bliver du hurtigt klogere på, hvad det koster at have din  indboforsikring hos os. Det er nemt og enkelt - og kræver blot nogle få oplysninger om dig og din bolig.  

Få nemt hjælp fra Alka 

Får du en skade, eller har du været udsat for tyveri, kan du altid komme i kontakt med Alka. Vi sidder klar ved telefonerne døgnet rundt for at hjælpe dig videre hvis du har en akut skade. Du kan også selv oprette en skadeanmeldelse online og få hurtigt svar på, hvordan du er dækket. På vores hjemmeside har du altid mulighed for at følge behandlingen af skaden, når du logger ind på Mit Alka.  

 • Dækning

  Indboforsikringen dækker

  • Tyveri og røveri
   Vi dækker ved tyveri og røveri. (Ved cykler eller smykker, ure og lignende over 15.000 kr. pr. styk, kræves en ændring af sum, som kan foretages i 'Tilpas din forsikring og sum'.)
   Læs mere om cykel.
   Læs mere om smykker.
  • Vejrskade
   Vi dækker, når dine ting får en skade, som er forvoldt af vejret. Det kan f.eks. være hvis kraftigt nedbør trænger ind i din bygning.
  • Væskeskade
   Vi dækker, når dine ting får en skade, som følge af opstigende grund- eller kloakvand.
  • Brand
   Vi dækker ved brand eller eksplosion i henhold til betingelserne.
  • Uheld
   Dækker andre uheldige skader på dine ting - f.eks. hvis din cykel får en skade ved et styrt, hvis dine briller får en skade ved at du taber dem eller hvis et skab falder ned, og alt indhold går i stykker. ”Uheld” på din elektronik er dog kun dækket, hvis du køber ’Udvidet elektronikdækning’.
  • Ansvarsskader
   Vi dækker i de tilfælde hvor du bliver juridisk erstatningsansvarlig for skader på personer eller ting sket i forsikringstiden.
  • Retshjælp og hjælp ved identitetstyveri
   Forsikringen dækker rådgivning og hjælp i forbindelse med identitetstyveri, som er opdaget mens du er omfattet af denne forsikring. F.eks. vejledning om politianmeldelse af identitetstyveri.

  Tilvalg

  • Udvidet elektronikdækning
   Vi dækker, når dit elektronik får en skade, som følge af: Spild af væske på tingen eller tingen bliver tabt, ryger ned eller vælter. Læs mere

  Vi indtegner ikke kunder, som

  • har en eller flere ting til en værdi over 75.000 kr. pr. ting
  • bor mere end 8 personer på husstanden
  • er blevet opsagt af andet selskab
 • Spørgsmål og svar

   Hvad betyder det, at forsikringen er sumløs?

   Vi dækker maksimalt op til 75.000 kr. pr. ting. Der er dog nogle undtagelser, som du skal være opmærksom på: 

   • Op til 15.000 kr. pr. kørertøj: Cykler samt motordrevne køretøjer, der ikke er registreringspligtige, hvor motoren kun kan afgive effekt ved hastigheder under 25 km/t, og hvor motoren har mindre end 25 hk. (18,7 kW). Hvis værdien overstiger denne sum, skal du forhøje den. 
   • Op til 15.000 kr. pr. ting: Guld, sølv, ure, perler, ædelsten, platin og smykker. 

   Hvis du ejer genstande over ovenstående værdi anbefales det, at dækningen forhøjes, så du sikrer dig den rette dækning af dine ejendele.

   Hvorfor skal jeg købe Udvidet elektronik hos Alka i stedet for i butikkerne?

   Der er flere fordele ved at tilvælge Udvidet Elektronikdækning til Alkas Indboforsikring:

   • Du slipper for at købe ekstra forsikringer, hver gang du køber nyt elektroniskudstyr som tv, computer, mobiltelefon og tablets.
   • Vi dækker, hvis du ved et uheld taber eller spilder væske på genstanden.
   • Du slipper for afskrivninger på værdien af dit elektronik, der er under 4 år gammelt, når vi skal beregne erstatningen. 

   Læs mere om Udvidet elektronikdækning

   Hvor længe er mine børn dækket under min Indboforsikring?

   Har du hjemmeboende børn, er de dækket under Indboforsikringen uanset alder.

   Flytter de hjemmefra, er de dækket under din indboforsikring, indtil de fylder 18 år.
   Hvad sker der med mine forsikringer, når jeg flytter til en ny bolig?
   Du kan på vores flytteunivers læse en række gode råd om, hvordan din nye boligsituation påvirker dine forsikringer.
   Har jeg højere selvrisiko ved vandskader?

   Nej, i modsætning til mange andre selskaber, har du hos Alka den samme selvrisiko på indboforsikringen, uanset om der er tale om brand, vandskade eller tyveri – også ved vandskader i dit kælderrum.

   Hvordan får jeg månedlig betaling?

   Du kan vælge at betale dine forsikringer månedligt over Betalingsservice eller Mobilepay i stedet for en gang om året. På den måde kan du fordele udgifterne. 

   Læs mere om fordelene - og se hvordan du kan tilmelde dig månedlig betaling

 • Betingelser og faktaark

Når du køber en forsikring online, træffer vi afgørelser, der alene beror på automatisk behandling, herunder profilering. I den automatiske afgørelse om pris og vilkår indgår de oplysninger du indtaster, sammenholdt med vores vurdering af din risiko for skader. Pris og vilkår kan fx afhænge af, hvor mange skader du tidligere har haft, hvor du bor, størrelsen af dit hus, din bilmodel mv. Afgørelsen kan resultere i, at du får en højere eller lavere pris afhængig af din risiko for skader eller, at vi kun kan beregne din pris i telefonen. Du kan altid ringe og tale med vores medarbejdere på 70 12 14 16, om de afgørelser vi træffer. Vi behandler din personoplysninger for at kunne give dig et tilbud og gemmer dem til statistik og markedsføring. Under Persondata- og cookiepolitik kan du læse om, hvordan vi behandler dine personoplysninger, herunder hvilke oplysninger vi registrerer, og hvem vi deler dem med.