Sådan retter du dit kilometertal

Hvor meget kører du på et år? Det kan være svært at vide præcist. Men når det gælder din forsikring, er det vigtigt, at du er så nøjagtig som muligt.

Kilometertal

Hvis du kører færre kilometer, end du har opgivet - betaler du muligvis for meget for din bilforsikring. Hvis du kører flere kilometer, end du har opgivet - risikerer du ikke at få fuld dækning, hvis du får en skade på bilen.

Log på Mit Alka

På Mit Alka kan du hurtigt rette dit årlige kilometer tal.

Sådan gør du:

  • Log ind på Mit Alka

  • Vælg "Mine forsikringer"

  • Find din bilforsikring og juster antal kilometer årligt

  • Sker der ændringer i dit kørselsmønster? Så husk at rette dit kilometertal igen

  • NB: Hvis du har en ældre bilforsikring, har du muligvis ikke selv adgang til at justere tallet på Mit Alka. Giv os i stedet et kald på 70 12 14 16.

Hvordan udregner du dit årlige kilometerforbrug?

Hvor mange kilometer kører din bil årligt? Godt spørgsmål, tænker du, for hvordan skal du vide det.

En god måde er, at tage udgangspunkt i en ganske almindelig hverdag, og spørge dig selv: Hvornår bruger du/I bilen og til hvad?

Du kan herefter tælle kilometerne sammen og gange med uger og måneder. Husk også at tælle kilometer, hvis du/I bruger bilen frem og tilbage til fritidsaktiviteter, weekendbesøg, ferier m.m.

Her er 3 metoder der kan hjælpe dig.

Metode 1: Google Maps

Hvis du/I bruger bilen frem og tilbage på arbejde, så find ud af hvor langt du har til arbejde. Brug eventuelt Google Maps, hvor du kan anvende ”Rutevejledning” og skriv begge adresser ind.

Når du kender afstanden frem og tilbage til dit arbejde, skal du blot gange med antal arbejdsdage om året.

Eksempel

Fra Amagerbrogade 100, 2300 København S til Klausdalsbrovej 601, 2750 Ballerup er der 18 kilometer. 

Tallet ganges med 2 (frem og tilbage) = 36 km./dag

36 ganges med antal månedlige arbejdsdage (eksempelvis 20) = 720 km./måned

720 ganges med 12 måneder = 8.640 km./år

Hertil skal du så tillægge de kilometer du ellers kører til daglig, i weekenden, på ferier m.m.

 

 

 

 

Metode 2: Brændstofforbruget 
Du kan også finde dit kilometertal ved hjælp af benzinforbrug på din bil.

Hvis du ved, hvor mange liter benzin du tanker på tankstationen, skal du blot gange dette tal med hvor langt bilen kan køre på literen. Kilometer pr. liter oplyses som regel af bilfabrikanten.

Eksempel
Du fylder 50 liter på din bil 4 gange om måneden. Det giver 200 liter. Din bil kan køre 20 kilometer på literen. Dermed er dit månedlige kilometertal: 4.000. Og således kører du 48.000 kilometer om året. Husk at lægge ferier og weekendture til.


Metode 3: Gennemsnitsfamilien
Hvis du hverken har mulighed for at regne på tallet fra Google Maps eller ved hvor meget brænstof  du bruger om måneden, så kan du måske bruge tallet for en gennemsnitsfamilie.

Vores undersøgelser viser, at en familie gennemsnitligt kører ca. 17.000 km. årligt. Men husk at dette er kun en tommelfingerregel, og du bør regne efter, om det også gælder for dig.

Har du sat dit kilometertal for højt, betaler mere end nødvendigt for din forsikring. Har du sat det for lavt, vil du risikere, at forsikringen kun dækker en mindre del af skade, hvis du får brug for den.