Stærk kundefordel

Som kunde i Alka har du mulighed for bonus 

TryghedsGruppen har d. 11. marts 2021 besluttet at udbetale 5 % i bonus til deres medlemmer.

Bonus 2021

Fakta om bonus

Det er TryghedsGruppen, der udbetaler bonus til Alkas kunder. Det betyder, at bonusbeløbet:

 • ikke er påvirket af, om du har haft skader
 • ikke er muligt at fratrække i prisen på dine forsikringer hos Alka

Hvornår får jeg bonus? 
Bonus for 2020 bliver udbetalt til efteråret 2021. Hvis du er berrettiget til bonus for 2020, vil du i løbet af maj kunne se beløbet i Mit Alka. Alle kunder der er berettiget til bonus, vil efter sommerferien modtage besked fra TryghedsGruppen.

Hvordan er bonusbeløbet beregnet?
Bonusbeløbet bliver beregnet på baggrund af det beløb, du i alt betalte for dine forsikringer (ekskl. afgifter mv.) for det forgangne kalenderår. Er du f.eks. ny kunde eller har købt en ny forsikring d. 1. juli (det forgangne år), er din bonus beregnet (forholdsmæssigt) ud fra det beløb, du har betalt for dine forsikringer (ekskl. afgifter mv.) for de seks måneder.

TryghedsGruppen vinder sag om lavere beskatning, men Skattestyrelsen har anket sagen
Bonussen er hidtil blevet beskattet som personlig indkomst. Det har TryghedsGruppen forsøgt at få ændret gennem en retssag. Landsskatteretten har i første omgang afgjort, at bonussen skal beskattes som aktieindkomst, dvs. 27 %. Skattestyrelsen har dog anket sagen. TryghedsGruppen forventer afklaring i Landsrettet i foråret 2022. Du kan læse en opdateret spørgsmål og svar her.

Mest stillede spørgsmål om bonus

Se de mest stillede spørgsmål om bonus her.

Ellers kan du altid ringe til os på 70 12 14 16.

 
 • Alle danske kunder i Alka har mulighed for at få bonus. Bonusbeløb under 75 kr. udbetales ikke (minimumsgrænse). Grunden er bl.a., at administrationsomkostningerne til at udbetale vil være højere end selve udbetalingen.

 • For at få udbetalt bonus i 2021, skulle du have:

  • været kunde i Alka den 31. december 2020 (året før udbetalingen) 
  • været kunde i Alka den 11. marts 2021 (på beslutningstidspunktet)
  • haft forsikringer i Alka for mindst 1.500 kr. (ekskl. afgifter) i 2020, fordi der er en minimumsgrænse for udbetaling på 75 kr. (før skat)

  Alle der var kunder i Alka på ovennævnte datoer var samtidig medlemmer af Tryghedsgruppen, som udbetaler bonussen.

 • Fordi det er TryghedsGruppen og ikke Alka der udbetaler bonus. Derfor kan bonus ikke sidestilles med en almindelig rabat på kundens forsikringer eller modregnes næste regning.

 • Bonus for 2020 bliver udbetalt den 12. oktober 2021. Hvis du er berettiget til bonus for 2020, vil du fra den 27. april 2021 kunne se beløbet i Mit Alka. Alle kunder der er berettiget til bonus, vil efter sommerferien modtage besked fra TryghedsGruppen. Som hovedregel vil bonusudbetalingen ske til forsikringstagers NemKonto. Hvis Alka ikke har CPR-nr., vil TryghedsGruppen ikke kunne udbetale bonus via NemKonto. Så skal man selv kontakte Alka og oplyse CPR-nr. eller alternativt et kontonr., hvis man ikke har en NemKonto.

 • Hvis du økonomisk bliver stillet værre ved at modtage bonus, er der mulighed for at fraskrive sig retten til bonus ved at sende os en e-mail.

 • Det er sandsynligvis fordi, vi ikke har dit CPR nr. eller fordi dit bonusbeløb var under 75 kr. og du dermed var under minimumsgrænsen. For at være over minimumsgrænsen i 2020, skal du have haft en præmie over 938 kr. i 2019. Er du i tvivl, så giv os et kald på 70 12 14 16, så hjælper vi dig.

 • Det er sandsynligvis, fordi dit bonusbeløb er under minimumsgrænsen på 75 kr. eller fordi du er ny kunde i 2021. For at være over minimumsgrænsen i 2021, skal du have haft en præmie over 1.500 kr. i 2020. Er du i tvivl, så giv os et kald på 70 12 14 16, så hjælper vi dig.