Stærk kundefordel

Som kunde i Alka har du mulighed for bonus 

TryghedsGruppen har d. 12. marts 2024 besluttet at udbetale 6 % i bonus til deres medlemmer.

Fakta om bonus

Det er TryghedsGruppen, der udbetaler bonus til Alkas kunder. Det betyder, at bonusbeløbet:

 • ikke er påvirket af, om du har haft skader
 • ikke er muligt at fratrække i prisen på dine forsikringer hos Alka

Hvornår får jeg bonus? 
Bonus bliver udbetalt til efteråret. Hvis du er berrettiget til bonus, vil du til maj kunne se beløbet på Mit Alka. Alle kunder der er berettiget til bonus, vil efter sommerferien modtage besked fra TryghedsGruppen.

Hvordan er bonusbeløbet beregnet?
Bonusbeløbet bliver beregnet på baggrund af det beløb, du i alt betalte for dine forsikringer (ekskl. afgifter mv.) for det forgangne kalenderår. Er du f.eks. ny kunde eller har købt en ny forsikring d. 1. juli (det forgangne år), er din bonus beregnet (forholdsmæssigt) ud fra det beløb, du har betalt for dine forsikringer (ekskl. afgifter mv.) for de seks måneder.

Hvordan beskattes medlemsbonus?
Medlemsbonus beskattes som personlig indkomst.

TryghedsGruppen og SKAT har gennem en årrække været uenige om, hvorvidt medlemsbonus kunne beskattes som aktieindkomst. Højesteret har i januar 2023 fastslået, at medlemsbonussen skal beskattes som personlig indkomst, sådan som det er sket siden første bonusudbetaling i 2016. Læs mere om sagen her.

Mest stillede spørgsmål om bonus

Se de mest stillede spørgsmål om bonus her.

Ellers kan du altid ringe til os på 70121416.

 • Alle danske kunder i Alka har mulighed for at få bonus. Bonusbeløb under 75 kr. udbetales ikke (minimumsgrænse). Grunden er bl.a., at administrationsomkostningerne til at udbetale vil være højere end selve udbetalingen.

 • For at få udbetalt bonus i 2024, skulle du have:

  • været kunde i Alka den 31. december 2023 (året før udbetalingen) 
  • været kunde i Alka den 12. marts 2024 (på beslutningstidspunktet)
  • haft forsikringer i Alka for mindst 1.250 kr. (ekskl. afgifter) i 2023, fordi der er en minimumsgrænse for udbetaling på 75 kr. (før skat)
 • Fordi det er TryghedsGruppen og ikke Alka der udbetaler bonus. Derfor kan bonus ikke sidestilles med en almindelig rabat på kundens forsikringer eller modregnes næste regning.
 • Bonus for 2023 bliver udbetalt til efteråret 2024. Hvis du er berettiget til bonus, vil du til maj kunne se beløbet i Mit Alka. Alle kunder der er berettiget til bonus, vil til efteråret modtage besked fra TryghedsGruppen. Som hovedregel vil bonusudbetalingen ske til forsikringstagers NemKonto. Hvis Alka ikke har CPR-nr., vil TryghedsGruppen ikke kunne udbetale bonus via NemKonto. Så skal man selv kontakte Alka og oplyse CPR-nr. eller alternativt et kontonr., hvis man ikke har en NemKonto.

 • Hvis du økonomisk bliver stillet værre ved at modtage bonus, er der mulighed for at fraskrive sig retten til bonus ved at sende os en e-mail.
 • Det er sandsynligvis fordi, vi ikke har dit CPR nr. eller fordi dit bonusbeløb var under 75 kr. og du dermed var under minimumsgrænsen. For at være over minimumsgrænsen  skal du have haft en præmie over 1.250 kr. i 2023. Er du i tvivl, så giv os et kald på 70 12 14 16, så hjælper vi dig.