Undgå lommetyve under Distortion

Nyd gadefestivallen med ro i sindet

Hundredtusindvis af unge musikelskende mennesker samles i næste uge i Københavns gader, når gadefestivallen Distortion løber af stablen. Desværre er Distortion også samlingspunkt for lommetyve, som ser deres snit til at liste hånden ned i tasken. Men med nogle få huskeregler i baghovedet, kan du undgå de kedelige overraskelser, mens musikken spiller.

Smartphones, pengepunge og dyre solbriller. Mange unge har oplevet at blive bestjålet under den årlige gadefestival Distortion, der ellers er fyldt med dans og fest. 

Årets Distortion løber af stablen fra onsdag d. 30. maj til søndag d. 3. juni, og her vil det være en god idé at være ekstra opmærksom. Under Distortion sker der ifølge Københavns Politi signifikant flere tyverier i de bydele, hvor Distortion afholdes, end på en tilfældig anden dag i samme bydele. Risikoen for tyveri er større, når mange mennesker er samlet et sted, fordi tyvene derfor har ”lettere” arbejdsbetingelser.

Kvinderne er mest udsat
Desværre er det ikke kun under Distortion, lommetyvene er på spil. Ifølge Danmarks Statistik registrerede politiet 45.000 lomme-, taske- og tricktyverier i 2017. Her er det især kvinderne, der er ofre for lommetyvenes list. I 2017 blev kvinderne nemlig udsat for næsten dobbelt så mange taske- og lommetyverier som mændene.

”Kvinderne har ofte lækre designersolbriller, smykker og andre accessoires med sig, og det er let omsættelige tyvekoster. Og samtidig opbevarer kvinderne ofte deres værdigenstande i en taske, som er nemmere for tyven at komme til end fx en inderlomme med lynlås,” siger Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka, og uddyber:

”Vores råd til både kvinderne og unge generelt, der deltager ved udendørsaktiviteter som Distortion, er at placere smartphonen og kortholderen, hvor de er svære at komme til, og måske helt at lade nogle genstande blive hjemme.”

Sådan dækker forsikringen
Skulle du opleve, at dine ejendele bliver stjålet, så dækker indboforsikringen det økonomiske tab, hvis tyveriet anmeldes til politiet og derefter forsikringen. Under Distortion er der masser af politi i gaden, så de er nemme at finde, hvis uheldet er ude. Derudover skal man være opmærksom på, at nogle forsikringer kræver ”anråb”.

”I nogle forsikringspolicer skal der være blevet gjort anråb, hvis forsikringen skal dække. Det betyder helt konkret, at man skal råbe ’stop tyven’,” fortæller Lise Agerley.

Gode råd under Distortion

  • Lad de dyre accessoires blive hjemme. Designersolbriller, smykker og tasker frister tyvene.
  • Medbring så få kontanter som muligt, og brug helst betalingskort.
  • Undgå at lægge værdigenstande i baglommer og åbne bukse- eller jakkelommer. Brug en taske med lynlås, inderlommen i din jakke eller anden lomme, der kan lukkes.
  • Vær opmærksom på dine omgivelser og fremmede, som kommer ”usædvanligt” tæt på.

For yderligere information, kontakt venligst:
Jacob Spangenberg, COO i Alka Forsikring
Direkte: 27 25 55 48
jsp@alka.dk

Fakta
Kilde: Alka
Kilde: Københavns Politi

 lommetyve