Konfirmander er ofre for lommetyve

Blå mandage i foråret betyder konfirmander på gaden. Teenagere med bugnende punge og designertasker fulde af konfirmationsgaver. Desværre er dagen ikke bare en festdag for de unge, men også for langfingrede lommetyve.

Blå Mandag skal være en festdag. En dag hvor man mødes med vennerne, snakker om konfirmationen og viser gaverne frem. Men når de unge er ude og vise deres nye designertasker og gadgets frem, bliver de lette ofre. Og lommetyvene er ligeglade med om ofrene kun er store børn.

I 2016 modtog politiet i alt 4.818 anmeldelser om lomme- og tasketyve fra unge mellem 10 og 19 år. Ifølge forsikringsselskabet Alka sker en stor del af disse tyverier på årets Blå mandage.

Man bliver desværre et nemt offer, når tyvene ved, at man har værdier på sig, for lommetyve går typisk efter ting, der er nemme at omsætte – ting som kontanter og nye mobiltelefoner.

Stjæler fra børn

”Som forælder til en konfirmand er det vigtigt at tale med de unge op til Blå Mandag. Der er en række forholdsregler, som man med fordel kan diskutere med sit barn. Det er en voldsom oplevelse for konfirmanderne at blive udsat for tyveri, for i bund og grund er de blot store børn på 13-15 år,” siger Lise Agerley, Kommunikationsdirektør i Alka.

Lise Agerley anbefaler, at de unge ikke reklamerer for meget med sin nye iPhone og holder antallet af kontanter på et minimum. Kontanter erstattes nemlig ikke, medmindre man har råbt tyven an, men de fleste opdager først tyveriet på et senere tidspunkt, og så er det for sent.

Ved tyveri af mobiltelefoner, tasker, solbriller o. lign. er konfirmanderne dækket af forældrenes indboforsikring. Kontanter og smykker er derimod kun dækket, hvis lommetyveriet opdages med det samme og tyven råbes an. Uanset om tyveriet opdages med det samme eller ej, så skal det meldes til politiet som det første og derefter forsikringsselskabet.

Gode råd til konfirmander:

  • Undgå at tage dyre gaver med ud. En ny designertaske eller iPhone frister tyve.
  • Medbring så få kontanter som muligt. Man kan overeje at skaffe et betalingskort i stedet for kontanter.
  • Opbevar aldrig værdier i bukselommerne eller åbne jakkelommer. Brug en taske med lynlås eller inderlommen i jakken.
  • Gå sammen i flok og hold jer til gader med mange mennesker – og vær opmærksom på omgivelserne, når I åbner jeres tasker og står med jeres pengepung.
  • Hold øje med jeres tasker og jakker, når I spiser.
  • Lad aldrig mobiltelefoner og punge ligge fremme på cafebordet.

For yderligere information:
Jacob Spangenberg, COO i Alka Forsikring
Direkte: 27 25 55 48
jsp@alka.dk

Kilde: Alka