Tjek på forsikringerne inden skiferien?

Pressemeddelelse

1. februar 2018

Et brækket ben på pisten kan koste dig en kvart million

Vinterferien er lige om hjørnet, og mange danskere planlægger en tur til Europas skisportssteder. Men det kan blive en dyr fornøjelse, hvis du kommer galt afsted på pisten eller får stjålet ski eller andre ejendele. Er forsikringen ikke på plads, er erstatningen for egen regning. Og har du f.eks. brug for akut hjemtransport med ambulancefly, kan det nemt løbe op i en kvart million kr.

Hvide bjergsider, pister, puddersne og afterski. Det er sød musik i ørerne for de omkring 200.000 danskere, der hvert år tager på skiferie i vinterferiens uge 7 eller 8. (Danmarks Statistik: https://www.dst.dk/da/Statistik/bagtal/2017/2017-02-09-sol-eller-sne-vinterferien-deler-danskerne)

Men på skiferien har du fem gange højere risiko for at komme hjem med en skade end ved en almindelig ferie, viser tal fra rejseforsikringsbranchen (Her refereret af brancheforeningen Forsikring & Pension: http://www.forsikringogpension.dk/forsikring/ferie-og-rejser/Rejseforsikring/Sider/skiferie.aspx). Du kan selv forberede dig og undgå nogle former for skader ved for eksempel at træne op hjemmefra og være opmærksom, når du suser ned ad pisterne, lyder rådet fra Lise Agerley der er Kommunikationsdirektør i Alka.

- Både nybegyndere og erfarne skiløbere får hvert år skiferien ødelagt, fordi de kommer til skade på pisterne. Det er ærgerligt at bruge feriedagene på et hospital. Du går ikke bare glip af skiløb, men risikerer også at hænge på en kæmpe regning, hvis du ikke er forsikret. Derfor er det vigtigt, at du gør dit hjemmearbejde og undersøger, om du er tilstrækkeligt dækket. Det er nemlig en bekostelig affære hvis man selv skal betale sygetransport, indlæggelse eller i værste fald ambulancefly hjem, forklarer Lise Agerley.

Hjemtransport for en kvart million og en knæskade til 71.000 kr.
Danskernes foretrukne ski destinationer ligger i Europa (Tal fra Dansk Skiforbund, her refereret af Berlingske Business: https://www.business.dk/oekonomi/danskere-vaelger-den-sikre-skiferie), hvor mange fejlagtigt tror, at de er fuldt dækket af det blå sygesikringskort. Men kortet dækker ikke behandling på private hospitaler og klinikker, og hvis du f.eks. pådrager dig et brækket ben eller anden alvorlig skade, som kræver en speciel hjemtransport med ambulancefly.

Der ligger flere private hospitaler i skiområderne, og her er du sidestillet med den lokale befolkning og skal derfor selv betale for både behandling og indlæggelse. En simpel skade som et forvredet knæ med efterfølgende kikkertoperation på et privat lokalt hospital kan ifølge beregninger fra SOS international hurtigt løbe op i 71.000 kr. (International: https://www.sos.eu/da/nyheder/2017/skiskade-uden-rejseforsikring-71100-kr/)

- Så selvom det er fristende at skrue ned for udgifterne til skituren, kan det ikke betale sig at spare rejseforsikringen væk, siger Lise Agerley.

Rejse-, ulykkes- og indboforsikring dækker dig på ski
Som tommelfingerregel bør man have en rejse-, ulykkes- og indboforsikring for at være fuldt dækket på skiferien, råder Lise Agerley.

Rejseforsikringen dækker bl.a. udgifter til lægebehandling i de tilfælde, hvor det blå EU-sygesikringskort ikke dækker, og den dækker hjemtransport med ambulancefly eller helikopter, hvis du f.eks. er kommet alvorligt til skade. Den dækker også behandling på private klinikker og hospitaler – og det er typisk disse klinikker, der ligger tættest på skisportsstederne.

- Ud over rejseforsikringen bør du også have en ulykkes- og en indboforsikring. Får du skader, der kræver behandling, når du kommer hjem, eks. fysioterapi, er det dækket af ulykkesforsikringen, mens din indboforsikrings ansvarsdel dækker behandling og erstatning, hvis du pådrager andre varige mén eller de lægger sag an, forklarer Lise Agerley.

Indboforsikringen dækker ikke kun ansvarsskader, men også tyveri på skiferien. F.eks. hvis dit skiudstyr bliver stjålet fra et stativ på løjperne, imens du er inde at spise frokost.

For yderligere information kontakt venligst:
Jacob Spangenberg, COO i Alka Forsikring
Direkte: 27 25 55 48
jsp@alka.dk