Pressemeddelelse 

30. maj 2017

Tyveri mod unge sætter rekord:
Distortion er mekka for lommetyve

Fra på onsdag forvandles Københavns gader til en stor fest, når flere hundrede tusinde unge mennesker samles om musik og dans til gadefesten Distortion. Men lommetyve udnytter også festen til at stjæle smartphones og kontanter fra deltagerne. Alka Forsikring giver her fem gode råd til, hvordan du undgår at blive bestjålet til Distortion.

Hundrede tusindvis af glade, feststemte danskere søger i denne uge ud i Københavns gader, når gadefesten Distortion løber af stablen fra den 31. maj - 4. juni. Desværre er begivenheden ikke kun længe ventet blandt de unge, men også blandt lommetyvene. De store menneskemængder i de små gader gør det nemlig let for tyvene at snuppe kontanter, mobiler og dyre accessoires op af de dansendes lommer eller tasker.

”Til Distortion er man fokuseret på musikken, vennerne og festen. Mange drikker også alkohol, hvilket gør, at man måske ikke er lige så opmærksom på sine ejendele, og det udnytter lommetyvene, ” siger Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka.

Flere tyverier mod unge i start 20'erne
Desværre er det ikke kun til den forestående gadefest, at tyvene har kronede dage. Ifølge Danmarks Statistik registrerede politiet i 2016 over 50.000 ofre for taske-, lomme- og tricktyverier, hvilket er en stigning på hele 23 pct. fra 2015. Når tyvene slår til går det især ud over de 20-24-årige. I 2016 blev der registreret hele 20 ofre pr. 1.000 indbyggere i denne aldersgruppe.

”Som ung er det derfor en god idé at være ekstra opmærksom på sine værdigenstande, når man deltager i gadefester som Distortion eller andre udendørsaktiviteter i løbet af sommeren, ” lyder rådet fra Lise Agerley.

”De unge i starten af 20’erne er et oplagt offer for tyvene, da de ofte har dyre smartphones, designersolbriller og andre accessoires med sig, der er let omsættelige tyvekoster. Derfor råder vi de unge til at være på vagt og tage deres forholdsregler – bl.a. ved at lade det meget dyre udstyr blive hjemme. Desuden er det en god idé ikke at have for mange kontanter på sig, og at pungen er placeret i jakkens inderlomme eller i en indvendig lomme med lynlås i tasken, ” forklarer hun.

Sådan dækker forsikringen
Er uheldet ude, og de dyre ejendele blevet stjålet, dækker indboforsikringen det økonomiske tab, hvis tyveriet anmeldes til politiet og derefter forsikringen.

”I nogle forsikringspolicer er det dog et krav for at forsikringen dækker, at der er blevet gjort anråb, som konkret betyder, at man skal råbe: ”stop tyven, ” afslutter Lise Agerley.

Gode råd til Distortion

  • Undgå at tage dyre accessories med. Designersolbriller, smykker og tasker frister tyvene.
  • Medbring så få kontanter som muligt. Brug helst betalingskort.
  • Opbevar aldrig værdier i åbne bukse- eller jakkelommer. Brug en taske med lynlås, inderlommen i din jakke eller anden lomme der kan lukkes.
  • Vær opmærksom på dine omgivelser og fremmede, som kommer "usædvanligt" tæt på.

For yderligere information kontakt venligst
Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka
lag@alka.dk