Er du klar til sommerferien?

Pressemeddelelse

30. juni 2017

Sådan undgår du sommerferiens 8 største fejl

Mange af os kender til den enorme glæde, vi oplever, når vi endelig får sommerferie og kan se frem til total afslapning med en drink i hånden og fødderne i vandkanten. Men travlhed med at planlægge ferien og en hektisk slutspurt på job kan få selv den største detaljerytter til at glemme – og det kan give din ferie en ærgerlig og dyr afslutning. Forsikringsselskabet Alka har samlet otte typiske fejl, du skal undgå, før du rejser væk.

Snart drager hundredtusindvis af forventningsfulde danskere på sommerferie, men de tårnhøje forventninger til rejsen og glæden ved at skulle helt ned i gear får mange til glemme helt basale ting.

”Op til ferien har mange af os travlt med at afslutte arbejdsopgaver, samtidig med feriedetaljerne også lige skal på plads. Der skal bookes hotel, bestilles flybilletter, tjekkes turistattraktioner og pakkes. Derfor glemmer mange af os at alliere os med naboerne i kampen mod indbrud, at få vores hjem optimalt sikret mod indbrudstyvene og få forsikret os ordentligt. Det betyder desværre, at rigtigt mange danskere får en ærgerlig afslutning på ferien, fordi de kommer til skade på ferien og selv skal betale for dyrt hospitalsophold – eller kommer hjem til et indbrudshærget hjem,” udtaler Lise Agerley, kommunikationsdirektør for Alka.

Indbrudstyve holder ikke sommerferie

Når du nyder livet i badetøjet, trækker mange indbrudstyve i arbejdstøjet derhjemme. Det er derfor vigtigt at ruste sig ordentligt inden afrejse.

”Der sker rigtigt mange indbrud om sommeren. Det er nemlig nemt at se, at der ikke er nogen hjemme, hvis postkassen er fuld af aviser, græsset gror vildt, og garagen står tom dag efter dag. Det er små ting, der afslører, at huset er forladt – og dem holder indbrudstyvene øje med. Men det er også ting, som er nemme at få styr på, hvis du lige stopper op, puster ud og danner dig et overblik over, hvad du skal huske, inden du rejser væk,” siger Lise Agerley.

For at sikre dig bedst muligt til ferien har Alka samlet otte typiske fejl – eller forglemmelser – som mange af os begår, før vi drager på en velfortjent ferie.

Undgå disse 8 fejl, før du tager på sommerferie:

 • Du har ryddet hele hjemmet op
  Et helt opryddet hjem afslører ofte, at du ikke er hjemme – så bare efterlad dit hjem lidt rodet og ’hjemligt’, inden du haster ud ad døren. Det positive ved dette råd er, at du ikke behøver at sætte tid af til at rydde hele hjemmet op, inden du tager på ferie. Det sparer dig lidt tid – som du kan bruge på andre vigtigere ting.

 • Du har ikke allieret dig med naboerne
  Nabohjælp er en rigtigt effektiv måde at sikre dig mod indbrud, så allier dig med naboerne, inden du tager på ferie. Aftal, at de tømmer din postkasse, slår græsplænen og stiller deres bil i din garage en gang imellem. Det er småting, der afslører, at du er ude at rejse, og dine naboer kan hjælpe dig med at holde øje med dit hjem, mens du boltrer dig i bølgen blå.

 • Du har glemt at lukke vinduer og terrassedøren
  Åbne vinduer og døre er en direkte invitation til indbrudstyven. Sørg for, at du har tid nok før afrejse til at gå en runde i hjemmet og tjekke, at alt er lukket. Og kommer du pludselig i tanke om, at du i al hast og jag på vej ud ad døren har glemt et åbent vindue, er det godt, hvis du kan få en nabo til at tjekke efter.

 • Du har ikke indbrudssikret hjemmet
  Et rigtigt godt råd er at indbrudssikre dit hjem – lige meget om du skal på ferie eller ej. Sørg for, at din bolig har stabile karme, vinduer og døre overalt, så de ikke er nemme at bryde ind af. Det er også vigtigt, at du har gode låse på alle yderdøre, så de ikke bare lige kan lirkes op af indbrudstyven. En alarm kan også anbefales.

 • Du har ikke et blåt EU-sygesikringskort
  Mange tror, at det offentlige betaler regningen for lægebesøg, hospitalsophold og hjemrejse, hvis de bliver syge eller kommer til skade under deres ferie. Det er ikke tilfældet. Det gule sundhedskort dækker kun som rejsesygesikring i Danmark, Grønland og på Færøerne. Hvis du skal på ferie andre steder i Europa, skal det blå EU-sygesikringskort med i bagagen.

 • Du mangler en rejseforsikring
  Når man rejser til lande uden for EU, dækker hverken det gule eller det blå kort. Derfor skal du have en privat rejseforsikring. Et ophold på et privathospital kan nemt koste en formue, hvis du får brug for specialbehandling. Kontakt dit forsikringsselskab, og hør nærmere om, hvordan du bedst dækkes på din kommende ferie.

 • Du har ingen indboforsikring
  Hvis du ikke har en indboforsikring, dækker intet, hvis du udsættes for indbrud i dit hjem, i din bil eller lejebil på din rejse. En indboforsikring forsikrer dig mod indbrud, hvis dit hjem og bil har været forsvarligt sikret og aflåst. En indboforsikring dækker også, hvis du uheldigvis kommer til at forvolde skade på andre eller andres ting, mens du er på ferie. Derfor er en indboforsikring vigtig.

 • Du uploader billeder på Facebook
  Selvom det er sjovt at vise alle dem, du kender, at du har en forrygende god ferie – så lad være med at gøre det på de sociale medier. Indbrudstyvene er så snu, at de også følger med på Facebook, Instagram osv. Vis først billederne, når du tilbage – og skriv, at du er kommet hjem, så alle ved, at dit hjem ikke længere står tomt.

For yderligere information kontakt venligst
Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka
Direkte: 43 58 59 11
[email protected]