Gør det svært for tyven

Gode råd om forsikring af dine ting og dit hjem

Læs mere om Indboforsikring

Danmarks bedste Husforsikring - Fordi dit hus er dit hjem

7 gode råd

Vi har samlet en række gode råd, der hjælper dig med at minimere risikoen for indbrud i dit hjem.
  • Fjern blomster som visner og viser, at du ikke er hjemme
  • Efterlad lidt opvask, så det ser ud som om, du snart kommer tilbage
  • Fjern batterierne fra dørklokken, så tyven ikke ved, hvor i huset klokken ringer
  • Lad være med at indtale en besked på telefonsvareren om, hvornår du er hjemme. Den skal i stedet fortælle, at du snart er tilbage
  • Fjern ting omkring huset, der kan bruges til at bryde ind
  • Få din nabo til at tømme postkassen og fjerne reklamerne, så du ikke skilter med, at du er bortrejst
  • Få din nabo til at fylde noget af sit affald i din skraldespand
  • Få din nabo til at slå græsplænen eller rydde sne fra dit fortov
  • Få din nabo til at tænde lys i huset/lejligheden om aftenen og samtidig vande dine planter. Du kan også købe et apparat, der automatisk tænder og slukker lyset i f.eks. din stue
  • Læs mere om Nabohjælp på Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside.
 • Alle dine døre bør være solide og have to godkendte låse. Det gælder både for hoveddøre, bagdøre, havedøre, altan-/terrassedøre, kælderdøre osv. Derudover bør dørkarmene være godt forankret i murværket. Vinduerne bør have solide låse.

  Vinduer i underetage og kælder, som ikke skal kunne åbnes, kan du skrue fast med vinkelbeslag eller forsyne med gitter eller trådnet.

 • Hvis du sætter mærkater på dine ting, er der meget større sandsynlighed for, at du får dem tilbage efter et indbrud. Det er derfor en god idé at afmærke dine mest værdifulde ting. Du kan låne mærkningsredskaber på din lokale politistation.

  Læs mere om Operation Mærkning på Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside.

 • En tyverialarm kan være en god måde at forebygge indbrud på og det kan skabe tryghed i hjemmet. Der findes mange typer alarmer på markedet, men vi anbefaler alarmer der overvåges af alarmfirmaer.

  Hvis du har en alarm med månedligt abonnement, kan du også opnå fordele på dine forsikringer. Du skal ikke betale selvrisiko på indbo- og husforsikringen, hvis alarmen udløses ved et indbrud i hjemmet.

  Rabat på LOCKON-tyverialarm
  Har du din indboforsikring hos Alka, kan du få rabat hos alarmfirmaet LOCKON. Du kan få en alarmpakke til 995 kr. (Normalpris 1.495 kr.). Abonnementet koster fra 99 kr./md.

  Læs mere på www.lockon.dk om hvilken alarm og abonnement, der passer til dit behov og hvordan du sætter den til. 

  Hvis du ønsker en LOCKON-alarm med Alkarabat, så skal du i bestillingen på www.lockon.dk bruge en rabatkode. Rabatkoden kan du få ved at ringe til Alka på 70 12 14 16 eller skrive til os her. Vi skal bruge policenr. på din indboforsikring samt din e-mail-adresse, så vi kan sende rabatkoden til dig.
 • Tænk dig om inden du skriver om ferier på facebook eller på andre sociale medier. Dine oplysninger er guld værd for indbrudstyven, som har gode arbejdsbetingelser, når han/hun ved du ikke er hjemme.

 • Hvis dine ting er blevet stjålet, f.eks. under et indbrud, er det dig selv, der skal dokumentere tingenes værdi, og det kan være svært, når først tingene er stjålet. 

  Værdifulde ting og arvegods som f.eks. smykker, sølvtøj, ægte tæpper og malerier er derfor en god idé at få vurderet af en professionel. Vurderingen skal være skriftlig. Hvis det er smykker, det handler om, kan du få dem vurderet af en dygtig guldsmed. Det koster kun nogle få hundrede kroner, men det kan spare dig for mange ærgrelser. 

  En Familieforsikring (indboforsikring) har en begrænset erstatning ved skader på værdifulde ting – også hvis de bliver stjålet. Du kan altså risikere, at tingene ikke bliver erstattet fuldt ud, med mindre du har lavet en forsikring for f.eks. det specifikke maleri, der er blevet stjålet. 

  Hvis du har en vurdering, kan du altid kontakte os. Så kan vi sammen finde ud af, hvordan du får fuld dækning på dine ting.