Husk nu at du er godt dækket. Også når det gælder din elektronik

Én forsikring til alle elektroniske produkter

Spørgsmål og svar

Markedet for tilkøbsforsikringer og elektronikdækninger kan være svært at gennemskue. For hvad dækker din indboforsikring? Hvornår har du brug for en elektronikforsikring? Her har vi samlet en række typiske spørgsmål og svar om hvordan dit elektronik er forsikret.

  • Alkas nyeste indboforsikring dækker alle dine elektroniske produkter i tilfælde af brand, tyveri, og også hvis du er uheldig at tabe eller ødelægge dem*.

  • Alkas elektronikforsikring er en tilvalgsdækning til din indboforsikring. Forsikringen dækker fx din mobil, tablet, smartwatch, computer, printer, skærm, fotografiapparatet, DVD, HiFi og TV. Kort sagt, alt hvad der kan betegnes som almindeligt privat elektronisk indbo.
     
    Forsikringen dækker mekaniske eller elektroniske nedbrud og pixelfejl. Vi dækker i 4 år og op til 75.000 kr. pr. genstand. I Alka dækker forsikringen fra den dag, du tegner den, dvs. vi har ingen "karensperiode".
  • Hvis der er et problem med din vare, så har du en reklamationsret. Dukker der fejl eller mangler op på din elektronik i de første to år efter købet, så skal forhandleren løse problemet. Du kan dog ikke bruge reklamationsretten, hvis du taber eller på anden måde selv ødelægger din elektronik. Her vil du dog i mange tilfælde være dækket af din indboforsikring.

  • Prisen for Alkas elektronikforsikring beregnes bl.a. ud fra hvor du bor, dine boligforhold, din alder og dine forsikringsbehov. I gennemsnit koster den 500 kr. om året. Mange lignende forsikringer koster over tusinde kroner om året, og har en ringere dækning. Du har således stadig den billigste løsning på markedet.

  • Svaret på om du har brug for en elektronikforsikring er lige til: Har du en stor elektronisk vognpark, og er I mange om at bruge produkterne, så er en elektronikforsikring som tilvalg til din indboforsikring en økonomisk fornuftig løsning. 

Hvad siger Forbrugerrådet ”TÆNK” og ”Samlino” om elektronikdækninger?

I en artikel til Berlingske 7. januar 2017  blev markedet for elektronikforsikringer undersøgt.

Lea Markussen, jurist i Forbrugerrådet Tænk udtaler:
”Indboforsikringen er en af de forsikringer, som vi altid anbefaler, man har. Blandt andet fordi den indeholder en ansvarsforsikring. Elektronikdækningen omfatter som udgangspunkt alle husets elektroniske apparater og koster væsentligt mindre end en typisk tillægsforsikring”.

Kristian Pitzner-Jørgensen, direktør i Samlino udtaler:
”Uanset hvilket forsikringsselskab man vælger, vil det stadig være væsentligt billigere at forsikre elektronik gennem en indboforsikring end med separate forsikringer hos elektronikforhandlerne. Billigste løsning er 390 kr. om året hos Alka, mens den billigste årlige pris hos elektronikforhandlerne er 1.713 kr. - og det er endda kun for tre produkter”.

*) Er du i tvivl, om du har Alkas nyeste indboforsikring? Så giv os et kald på 70 12 14 16.