Konkurrence: vind en Valentinesdag buket

Forkæl én, du holder af

Deltag i konkurrencen ved at tilmelde dig Alkas nyhedsbrev. Vi udlodder i alt tre Valentinesdag buketter til en værdi af 549 kr. 


Vi har samlet en række ord, som ofte dukker op, når du taler eller læser om forsikringer. For vi vil rigtig gerne gøre forsikringer enkle og hjælpe dig med at forstå dem.

 • Police

  Når du har købt en forsikring, modtager du en police. Hvis du er kunde i Alka, kan du se din police på Mit Alka. I din police kan du bl.a. se, hvem eller hvad er forsikret, hvad du skal betale for forsikringen, hvor ofte du betaler og om der er nogen forbehold til din forsikring.

 • Selvrisiko

  Når dine ting får en skade, eller du mister dine ting, skal du selv betale en del af udgiften. Det kalder vi selvrisiko. Du kan se selvrisikoen på din police. 

 • Forsikringsbetingelser

  I betingelserne kan du læse, hvad en forsikring dækker og hvad den ikke dækker. Det er vigtigt at læse og forstå betingelserne, så du undgår overraskelser, hvis du kommer galt afsted. Hvis du er i tvivl, så ring til os. 

 • Fortrydelsesret

  Du har ret til at fortryde købet af en forsikring i op til 14 dage fra den dag, du modtager policen. Kontakt os, hvis du ønsker at fortryde købet af din Alka forsikring. 

 • Erstatning

  Hvis en af dine ting får en skade, eller du mister den, kan du få en kontanterstatning. Vi beregner erstatningen ud fra, hvad det koster at købe en tilsvarende ny ting.

 • Afskrivning

  Din ting falder i værdi, jo ældre den bliver. Det kalder vi afskrivning. Det vil sige, at hvis din cykel skal erstattes, og den er 7 år gammel, så kan du forvente at få en erstatning på 50% af prisen for en tilsvarende ny cykel. Du kan se afskrivningsprocenten for en ting i vores afskrivningstabeller, som du finder i dine forsikringsbetingelser.  

 • Ansvarsforsikring

  Mange forsikringer er valgfri, men ansvarsforsikringen er lovpligtig, hvis du ejer en bil, knallert, motorcykel, hest eller hund. Ansvarsforsikringen dækker, hvis du er ansvarlig for at erstatte en skade på andre personer eller ting. 
 • Sumløs forsikring

  Hvis du har din indboforsikring hos Alka, er der ikke noget loft for værdien af dit samlede indbo. Hver genstand må dog maks. have en værdi på 75.000 kr., og cykler og smykker må have en værdi på maks. 15.000 kr. (det er muligt at udvide summen).

Har du spørgsmål?

Hvis du er nysgerrig på at lære mere om dine forsikringer, så står vi klar til at hjælpe på tlf. 70 12 14 16. Du kan også læse mere på alka.dk eller se din pris på forsikringer.