Hver 5. unge har ikke en indboforsikring

19% af unge mellem 21-24 år har ikke en almindelig indbo- & ansvarsforsikring, selvom de er flyttet hjemmefra. Kilde F&P, februar 2017

Beregn pris på indboforsikring

Danske forældre gør meget for deres voksne børn - men glemmer én vigtig ting

Rigtig mange forældre bærer rundt på pinlige historier om ting, de har gjort for deres voksne børn. Men selvom mange forældre er mere end hjælpsomme overfor deres børn, så glemmer flere af dem at tale forsikring med børnene.                                                                                     Undersøgelser viser, at det i dag er hver 5. unge mellem 21-24 år, der ikke har en indbo- & ansvarsforsikring. Og det bør vi gøre noget ved!

Konsekvenserne ved ikke at have en indbo- & ansvarsforsikring kan være uoverskuelige! De fleste unge kan måske overleve at få stjålet deres cykel og selv skulle erstatte en ny, eller at få indbrud i lejligheden og måtte købe alt på ny for egen regning. Men det løber hurtigt op - også selvom mange unge ikke mener, at de har særligt mange værdier.

Det er især ved personskade, at en forsikring kan gøre en kæmpe forskel. Mange unge bruger cyklen som foretrukne transportmiddel og påkører man f.eks. en person på cykel kan det koste dyrt. Det samme gælder skiferier, som er blandt de unges foretrukne ferie – kører man en ned på løjperne kan erstatningen for svie og smerte, méngodtgørelse mv. løbe op i flere millioner kroner. Uden en indbo- & ansvarsforsikring kan man på et øjeblik blive gældsat for livet og dermed havne i en uoverskuelig økonomisk situation.

Med alt det forældre gør for deres voksne børn, kan vi derfor ikke lade være med at undre os over, at forsikring ikke er en del af det og hver 5. unge mellem 21-24 år i dag ikke er ordentligt forsikret. 

Fakta: Curlingbekendelser

Filmene er baseret på virkelige hændelser. Historierne bliver ikke i alle tilfælde fortalt af de pågældende forældre bag historien. Alle forældre ønsker at forblive anonyme.

 

Nedenfor kan du se resultaterne af en undersøgelse, om hvad forældre gør for deres voksne børn, som Alka har lavet sammen med analysebureauet YouGov, juni 17.

 • List4

  Lommepenge

  giver deres voksne børn penge til tøj eller underholdning. 19% gør det regelmæssigt

 • List2

  Madindkøb

  køber mad til deres voksne barns køleskab, fryser eller køkkenskabe. 19% gør det regelmæssigt

 • List1

  Husholdning

  hjælper deres voksne børn med at vaske tøj. 20% gør det regelmæssigt

 • List3

  Hente og bringe

  kører deres voksne barn, når han/hun skal til arrangementer eller aftaler. 13% gør det regelmæssigt

 • List5

  Flytning

  har hjulpet med at flytte for deres voksne børn. 40% har gjort det flere gange.